באלול פועלים גם הפרויקטים הבאים:
בית המדרש הכללי
בבית המדרש לומדים אנשים חילוניים ודתיים בעלי רקע פוליטי מנוגד ומקשת חברתית רחבה, בעלי יכולת לימוד עצמאית, המעוניינים בלימוד יהודי פתוח ומתחדש ובמפגש אנושי מגוון. מידי שנה נבחר נושא מרכזי אותו לומדים דרך מקורות שונים.
בית מדרש כותבים
בית המדרש יוצר דיאלוג חדש עם המקורות על ידי למידה מעמיקה, כתיבה יוצרת בעקבותיה הכוללת התנסות באופני כתיבה ומדרש שונים, משוב קבוצתי ועיבוד. הקבוצה מורכבת מאנשים בעלי ניסיון בלימוד מקורות היהדות ובכתיבה יוצרת לגווניה.
בית מדרש למספרי סיפורים
בית המדרש מקנה הכרות עם ז'אנרים סיפוריים ועם חומרים סיפוריים ממקורות היהדות, טכניקות לסיפור סיפורים וחוויה והתנסות בתחום. בית המדרש מכשיר מספרי סיפורים בפועל מתוך מטרה להכיר לקהל הרחב את המקורות היהודיים דרך הסיפורים ובכך גם ליצור קשר רגשי של הקהל לדמויות וסיפורים מן המקורות היהודיים.
קהילות לומדות
כמענה לקיטוב ההולך וגדל בין דתיים וחילונים בארץ, הוקמו על ידי אלול כ-30 קהילות לומדות ברחבי הארץ, ממטולה בצפון ועד למצפה רמון בדרום. כל קבוצה נפגשת אחת לשבוע או שבועיים ללימוד משותף ודיון בהנחיה של מנחה מאלול. מנחי אלול עוברים הכשרה וליווי תוכני וארגוני על ידי אנשי מקצוע.
טקסי חיים
באלול מתקיימות סדנאות לימוד קבוצתיות לקראת כלולות ולקראת בר/בת מצווה בהן מגלים המשתתפים את המשמעויות היהודיות והאישיות העכשוויות של הטקס העתיק. המשתתפים מפתחים ומעצבים את הטקס המיוחד להם על בסיס הלימוד.
פעילות משפחתית
שעת סיפור לילדים ולהורים הלקוח מתוך המקורות היהודיים (אגדות חז"ל, סיפורי חסידים וכדומה). פעילות זו מפגישה את כל המשפחה באופן נינוח ומהנה עם המקורות. הנושאים נעים סביב מעגל השנה היהודי והישראלי ומעניקים מימדים נוספים של משמעות לעונות, לחגים ולערכים. הסיפורים מלווים בסדנאות יצירה.
פעילות חו"ל
אלול מזמין קבוצות ויחידים, המבקרים בישראל, לאתנחתא של לימוד סביב שאלות העולות מהמפגש עם ישראל, אנשיה ותרבותה. חוויית הלימוד היא באווירה פתוחה, המזמנת דיאלוג מסוג אחר בין הלומדים. השאלות שהלימוד עוסק בהן משותפות ליהודים בכל העולם. הלימוד יכול להיות משולב בסיור בטבע, או באתריה המגוונים של ישראל.