קורס מעשי יכול לייצר יתרון משמעותי בשוק התעסוקה. בתקופה בה אחוז הסטודנטים שמסיימים תואר ראשון עולה מדי שנה, דווקא קורסים מן הסוג הזה הם אלו שנותנים יותר הזדמנויות
נכון לשנת 2013, מעל 67 מוסדות להשכלה גבוהה פעלו בישראל. רשימת המוסדות כוללת את אוניברסיטאות המחקר, האוניברסיטה הפתוחה, מכללות אקדמיות ומכללות אקדמיות לחינוך. מעבר לכך, מעל 305 אלף סטודנטים לומדים בכל התארים ובכל מוסדות הלימוד. 236 אלף בערך לומדים לתואר ראשון ועוד 58 אלף לתואר שני. נתונים אלו עולים בקנה אחד עם הצמיחה באחוז הסטודנטים שמסיימים תואר כיום בהשוואה לשנים קודמות.
בשנת תשנ"ה היו בישראל 32,112 מועמדים ללימודי תואר ראשון באוניברסיטאות, בעוד בשנת תשס"ד עברו את מבחני הקבלה הראשוניים לא פחות מ-39,317 סטודנטים. בשנת תשס"ה הנתון התייצב וירד לכמות של 35,683 סטודנטים, אך אין ספק שניתן לזהות את המגמה.
ככל שיותר ויותר סטודנטים בוחרים במסלולי התואר הראשון המסורתיים כדי להשיג השכלה גבוהה, כך עולה הביקוש לצעירים עם קורס מעשי. יש שורה ארוכה של קורסים המתמקדים בפן המעשי של ההשכלה ובמטרה מוצהרת להעניק לבוגריהם יתרון בשוק התעסוקה. היתרון הזה מגולם בשכר גבוה, ביכולת להתקבל לתפקידים נחשקים ובערך מוסף מול דורשי עבודה מקבילים. לכן כדאי להכיר את הקורסים שנותנים יותר ולהירשם אליהם לפי תחומי העניין וארגז הכלים האישי.
איזה קורסים יעניקו לכם ערך מוסף?
יש הרבה דוגמאות לקורסים שמעניקים כלים מעשיים בהם הסטודנט יכול להשתמש בהמשך הקריירה. בראש סדר העדיפויות נמצא קורס מחשבים ולצידו קורסים בניהול רשתות תקשורת, פיתוח אפליקציות מובייל וקורס בדיקות תוכנה QA. מי שרוצה לסיים את הלימודים ומיד לאחר מכן לפתוח עסק עצמאי יכול ללמוד קורס תחזוקה ותיקון סמאטרפונים, טאבלטים וניהול מעבדה. כל אחד מקורסי ההכשרה מותאם בדיוק לדרישות השוק הטכנולוגי בישראל ובעולם. בנוסף, הקורסים מאפשרים התאמה של כישורי הסטודנט ליעילות בשטח.
הרבה סטודנטים מתלבטים לגבי תחומי הלימוד שבהם יתמקדו. מאז שנת תשנ"ה חלה עלייה במספר המועמדים ללימודי המדעים הביולוגיים והמדעים הפיזיקליים, כמו גם במקצועות המתמטיקה ומדעי המחשב. בשנת תשנ"ה נרשמו ללימודים במדעי המחשב ומתמטיקה 2,300 מועמדים, לעומת 3,650 בשנת תשס"א. הסטודנטים מצפים לכניסתה של ישראל לעידן הביו-טכנולוגי ורבים מהם רוצים להשתלב בענף ההיי-טק. אלו הגורמים שהביאו לעלייה בכמות הנרשמים, אך החיסרון הוא הצפה של השוק בבוגרי תואר ראשון עם השכלה זהה. בנקודה הזו בדיוק בא לידי ביטוי הערך המוסף של קורס מעשי ספציפי, מהודק ומגובש.
מה קורה בתחום ההסבה?
קורסים שמעניקים כלים מעשיים בתחום ההיי-טק והמחשבים יכולים להתאים גם לסטודנטים עם הכשרה במדעי הרוח או החברה, או לחילופין לצעירים שמעוניינים לעשות הסבה. מערך הקורסים כולל קורסים חדשים והוא מתעדכן לפי המגמות החמות בעולם. בתחום ההסבה ניתן לדוגמא להירשם לקורס תשתיות וללמוד על תחזוקת ותמיכה במחשבים אישיים, או להעדיף פיתוח תוכנה וללמוד על תכנות בשפת JAVA, PHP ועוד.
הכשרות מתאימות הופכות קורסי הסבה לכלי מעשי עבור התקדמות בקריירה הקיימת. סטודנט עם תואר שני לא חייב להיות מוגבל לדיסיפלינה שלו, והוא תמיד יכול להתעניין במסלולי הכשרה מקבילים. אלו לדוגמא קורסי גרפיקה, שיווק באינטרנט ותקשורת נתונים. הכל תלוי בתחומי העניין של הסטודנט ובאופן בו הוא רואה את הקריירה שלו מתפתחת.
לסיכום, קורס מעשי הוא דרך מצוינת לייצר יתרון בשוק העבודה. החשיבות של הקורס ברורה לאור העלייה במספר הנרשמים לתואר ראשון, והיא נתמכת גם בקרב סטודנטים שמעוניינים לבצע הסבה מקצועית.