"אופק חדש למדינת ישראל" – כך כינה ראש הממשלה אהוד אולמרט את הרפורמה בחינוך בביקורו בבתי הספר ברמלה, לרגל פתיחת שנת הלימודים, ויולי תמיר שרת החינוך לצדו הבטיחה לפתור "אחת ולתמיד" את בעיית השכר של המורים. הסתדרות המורים הצטרפה לחגיגת "אופק חדש" עם מודעות ענקיות במימונה, בהן תיארה את שביעות רצונה מהרפורמה. רק ארגון המורים העל יסודיים סירב להשתתף בחגיגה וחבריו הפגינו בירושלים נגד החלטת בית הדין הארצי לעבודה, שכפה עליהם להתייצב לפתיחת שנת הלימודים בצווי בית משפט.
השאלה היא למי להאמין, למצדדי ה"אופק החדש", או למתנגדיו? האם באמת הרפורמה בשכר המורים מסמנת פריצת דרך בשכר המורים? לפי שעה קשה לדעת מפני שתלושי הרפורמה עדיין לא הגיעו, אבל ניתן לאמוד את טיבה לפי הצימוק בו מנפנפים חסידיה: שכר המורים המתחילים. לפי הפרסומים, שכרו של מורה מתחיל/ה למשרה מלאה אחרי הרפורמה יהיה 5300 שקל לחודש, גבוה ב-2500 שקל מהשכר ששולם למורים מתחילים לפני הרפורמה, [2800 שקל לחודש]. אלא שתמורת השכר הזה, המורים המתחילים ביסודי וגם בחטיבות הביניים, יצטרכו לעבוד הרבה יותר מבעבר, 36 שעות בשבוע [ביסודי, המורים יעבדו 26 שעות פרונטליות + 5 שעות פרטניות + 5 שעות שהייה. בחטיבות הביניים הם יעבדו 23 פרונטליות + 4 פרטניות + 9 שעות שהייה].
אם מחלקים את השכר החדש של 5300 שקל לחודש, לשעות העבודה החודשיות [144] יוצא שלאחר הרפורמה שכר מורה מתחיל/ה יהיה כ- 36.8 שקל לשעה. יותר מבעבר, אבל לא "אופק חדש". מצבן של מורות מתחילות אמהות יהיה קצת יותר טוב. עבורן, משרה מלאה תהיה בהיקף של 33 שעות בשבוע בלבד, כך ששכרן יהיה 40.15 שקל לשעה. עם זאת, לפני שכל בוגרות המכללות רצות להיכנס להריון כדאי להן לדעת שבמסגרת הרפורמה ייקשה עליהן לעבוד במשרות חלקיות, כי התכנית היא לחייב את כולם, גם את המורות האמהות, לעבוד במשרות מלאות.