היום, יום ה', תשיק שרת החינוך, יולי תמיר, ביחד עם בכירי ארגון "אורט העולמי" את "הכיתה החכמה-האינטראקטיבית" הראשונה. טקס חנוכת הכיתה יתקיים בבי"ס כדורי בגליל התחתון. "כיתה חכמה" מספקת את מלוא העזרים הטכנולוגיים הדרושים לשם למידה אינטראקטיבית חווייתית. ממשרד החינוך נמסר, כי מדובר במהפכה פדגוגית של ממש, שצפויה לשנות את פני ההוראה ואת חוויית הלימוד בבתיה"ס,מבחינתם של המורים ושל התלמידים כאחד. הכיתה הוקמה ארגון אורט העולמי. עוד נמסר ממשרדהחינוך במסגרת שלב 5 בתוכנית "קדימה מדע", יממן אורט העולמי התקנה של 60 כיתות חכמות ב-6 בתי"ס, בעלות כוללת של כ-3.2 מיליון שקל. מדובר בהסבה של רבע עד שליש מכיתות הלימוד בבתי"ס אלה לכיתות חכמות. הכיתות החכמות-האינטראקטיביות ישמשו ללימוד כל המקצועות, ולא יוגבלו למקצועות הטכנולוגיים בלבד. הכיתות יצוידו בלוח חכם טכנולוגי ואינטראקטיבי, עמדת מורה ממוחשבת ומקרן, אשר יחוברו ברשת למחשבים הניידים של התלמידים בכיתה. בכל בית ספר יותקן גם מכשירvideo conference שיאפשר תקשורת עם מספר נקודות ברחבי העולם. התקנת הכיתות החכמות כוללת רכישת מחשבים ניידים לתלמידים בכיתה (כ-35 מחשבים לכל בי"ס). בנוסף, ישתתף אורט העולמי ביחד עם משרד החינוך, במימון הכשרה מתאימה לכל סגל המורים בבתיה"ס, בהיקף של 4 שעות לימוד שבועיות במשך שנה.
הלוח החכם והאינטראקטיבי הוא לב הכיתה החכמה ומאפשר מגוון רחב של פעולות. המידע שירשם על-גביו יישמר במחשב המחובר לו. ניתן יהיה להדפיס את המידע שירשם על-גביו ולשלוח אותו ישירות למחשבים של התלמידים בכיתה, או לתיבות הדואר האלקטרוני שלהם. כל התלמידים בכיתה יוכלו לבוא לידי ביטוי על-גבי הלוח: להגיב, להוסיף, לשאול, לפתור שאלות וכדומה. ניתן יהיה להקרין על-גבי הלוח כל חומר רלוונטי בכל תצורה שהיא: קבצי וידאו, אודיו, תוכנות שונות וכדומה; ניתן יהיה בעזרתו לחלק את העבודה בכיתה לקבוצות מצומצמות של תלמידים. המסך יחובר למאגרי מידע דיגיטאליים מתקדמים, שבנייתם במשרד החינוך תסתיים בקרוב, וכך יוכל המורה להציג בפני הכיתה מאמרים, תרגילים, משחקי חשיבה, מערכי שיעור, קטעי קריאה רלוונטיים וכדומה. החיבור לאינטרנט אלחוטי יאפשר למורה, כמו גם לכל התלמידים בכיתה, להתחבר גם למאגרי מידע נוספים במידת הצורך.
בנוסף לבי"ס כדורי, יופעלו כבר בחודש מרץ הקרוב כיתות חכמות-אינטראקטיביות נוספות גם בבתיה"ס: מקיף שיפמן בטירת הכרמל, בית החינוך המשותף שער הנגב, מקיף חורפיש, מקיף א' בבאר שבע וביה"ס הניסויי העל-יסודי משגב. בראש המשלחת של בכירי אורט העולמי שישתתפו בהשקת הפרויקט עומד סגן נשיא הארגון, ד"ר ז'אן דה-גינזבורג.
פרויקט קדימה מדע, שבמסגרתו מופעלות הכיתות החכמות האינטראקטיביות, הינו פרויקט הדגל של נציגות "אורט העולמי" בישראל לקידום החינוך המדעי-טכנולוגי. מדובר בתוכנית רב שנתית בהיקף של 150 מיליון שקל המופעלת על-ידי "אורט העולמי" בשיתוף עם משרד החינוך, ב-34 קמפוסים חינוכיים מהפריפריה בעיקר. בתוכנית, שורה של פעילויות לשיפור רמת ההוראה המדעית-טכנולוגית, שיפור סביבות הלמידה ושיפור המיומנויות האישיות של עשרות אלפי תלמידים ומורים.