בבי"ס עמל השרון בכפר סבא נערך השבוע השלב המעשי של הבגרות ב"אומנות הבישול" .
הבגרות היא ב-7 יח"ל. הבגרות מורכבת מ-1 יח"ל במבוא למחשבים, 1 יח"ל במדעי התזונה, 1 יח"ל ביזמות עסקית ותפריטים, 2 יח"ל בבישול מלונאי, ו-2 יח"ל בפרויקט גמר.
16 תלמידים מכיתה י"ב, מהם 5 תלמידים חרשים, נבחנו במבחן המעשי באומנות הבישול. בבחינה, שהתקיימה במטבח התעשייתי בביה"ס, לבשו התלמידים סינרים וכובעי שף.
במשך 5 שעות עמלו התלמידים על הכנת ארוחות בסגנונות אתניים שוניט, כמו אוכל בוכרי, תאילנדי, ערבי, מטעמי מימונה ועוד.
כל תלמיד הכין בין 5 ל-10 מנות שונות, בכמות המספיקה ל-20 אנשים.
השנה לראשונה, גם אמהות התלמידים לקחו חלק פעיל בבחינה, ובישלו ביחד עם ילדיהם
בוחנים מטעם משרד החינוך בחנו את התוצאות, ולאחר מכן כולם הוזמנו לטעום מהמטעמים.