ברוב של 14 חברי כנסת נגד אחד, עבר היום, יום ג', במליאת הכנסת חוק חינוך יהודי משלב, המורה על הקמתו של חינוך ממלכתי חילוני-דתי.
הצעת החוק קובעת, כי למוסדות החינוך המשולב תהיינה אותן מטרות העומדות בבסיסי החינוך הממלכתי בתוספת ההכרה בחשיבות החינוך לסובלנות והחיים המשותפים בין דתיים, חילוניים, ומסורתיים תוך מתן דגש לערכים יהודיים. על פי הצעת החוק ישתלבו מוסדות החינוך המשולב במערכת החינוך הממלכתית על ידי הקמת אגף לחינוך משולב ומועצה לחינוך משולב כפי שהדבר נעשה לגבי בתיה"ס הממלכתיים והממלכתיים-דתיים.
עוד קובעת הצעת החוק כי כל בית ספר בישראל יוכל להחליט האם להצטרף לזרם חינוכי זה. הצעת החוק, שזכתה לתמיכת הממשלה, תתוקצב ב- 3 מיליון ש"ח בשנה הראשונה, 6 מיליון ש"ח בשנה השנייה ועד 25 מיליון ש"ח בשנה השלישית, אשר יועברו על ידי האוצר כתוספת לתקציב החינוך. תלמידי החינוך היהודי המשלב יהנו מתנאים יחודיים אשר יאפשרו להם לממש את ייחודו של בתי"ס: בחמש השנים הראשונות למעבר יקבל כל בתי"ס שיצטרף לחינוך היהודי המשלב סיוע אשר ייועד להשתלמויות מורים, הכנת המורים והתלמידים לייעודו החדש של ביה"ס. יוכרו לביה"ס שעות לימוד נוספות ויותר לו להמיר שעות לימוד לטובת לימודי היהדות.
כל ביה"ס יזכה לרכז יהדות אשר תפקידו יהיה לעזור למערכת להטמיע את הזהות היהודית והערכים המשותפים בתוך חיי ביה"ס וקהילתו. תוקם מועצה עליונה לחינוך היהודי המשלב, בדומה למועצת החמ"ד, אשר תהיה אחראית על תכני ביה"ס, תוכניות הלימודים ואורח חיי ביה"ס.
ההצטרפות לחינוך היהודי המשלב תתבצע באופן וולונטרי והדרגתי, על פי בקשת קהילות ביה"ס.
החוק קובע, כי בשנה הקרובה יצטרפו 8 בתי"ס ומספר הולך וגדל מידי שנה. כבר היום פועלים במסגרת דומה מספר בתי"ס מרשתות מיתרים, תל"י וקשת ובתי"ס של תקוע, כפר אדומים ומזכרת בתיה.
את הקמת זרם החינוך החדש יזמו חברי הכנסת הרב מיכאל מלכיאור ואסתרינה טרטמן.