90% ממוסדות החינוך בגולן ובגליל העליון נמצאים בסכנת שריפה, על כך מדווח הבוקר עיתון ידיעות אחרונות.למרות ההתרעות החוזרות ונשנות של מכבי האש על הליקויים הבטיחותיים לא נעשה דבר במהלך חופשת הקיץ לפתור את הבעיה. במשרד החינוך טוענים, כי נושא הבטיחות במוסדות החינוך הוא באחריות הרשויות המקומיות. ברשויות המקומיות טוענים, כי בשל בעיות תקציב לא טופלו הליקויים.
כמו בשנת הלימודים שעברה גם השנה לא נמצא פיתרון במוסדות החינוך בפתח תקווה לעשרות תלמידים בני העדה האתיופית, על כך מדווח היום מעריב. מרבית התלמידים האתיופים בפתח תקוה לומדים בחינוך הממלכתי-דתי, אולם התלמידים המבקשים להיקלט בבתי"ס דתיים פרטיים בעיר אינם מתקבלים ללימודים. מעיריית פתח תקוה נמסר בתגובה, כי לעיר הגיעו בעשרת הימים האחרונים כ-40 תלמידים חדשים בני העדה האתיופית, שלהם יימצא שיבוץ בבתיה"ס בימים הקרובים.
ב-1913 התחוללה מלחמת השפות בטכניון שנקרא אז הטכניקום. ב-1914 נכנעה הנהלת המוסד ושפת הלימוד הגרמנית הוחלפה בעברית. ההיסטוריה, כך מסתבר, חוזרת - הארץ מדווח היום, כי כמעט 100 שנים לאחר המאבק במוסד על ההוראה בעברית, הוחלט בטכניון ששפת הלימוד במינהל עסקים תהיה - אנגלית. דיקן הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בטכניון, הפרופ' בועז גולני, מנמק את ההחלטה בכך שההוראה בעברית מציבה את הלומדים "בעמדת זינוק נחותה בתנאי התחרות הגלובליים". האקדמיה ללשון עברית נזעקת כנגד החלטה זו.