כ-140 תלמידים מכפרי הנוער אשל הנשיא, יוהנה ז'בוטינסקי, מוסינזון והחממה החינוכית-אקולוגית בקיבוץ עין שמר, משתתפים השנה במחקר העוסק בטיהור "מים מושבים". מדובר במים שנעשה בהם שימוש חוזר לאחר שימוש ראשוני במכונת הכביסה או בכיור המטבח. את המים המושבים ניתן לנצל להשקיית גידולים חקלאיים, לאחר שהם עוברים תהליך טיהור ביולוגי או כימי. הפרויקט משותף למינהל לחינוך התיישבותי-פנימייתי ולמרכז וולקני. הפרויקט פותח בעקבות המשבר במשק המים בישראל בשנים האחרונות, המתאפיין בירידת מפלס המים במאגרים ובאקוויפרים ובזיהומם. בעקבות המשבר גובר השימוש במים מושבים בחקלאות.
מהמינהל לחינוך התיישבותי-פנימייתי נמסר, כי במסגרת הפרויקט נחשפים התלמידים למחקר החקלאי בנושא המים המושבים. כמו כן יוצר הפרויקט בקרב התלמידים מוטיבציה ללמוד בעתיד מקצועות העוסקים במים, שבהם קיים מחסור בכוח אדם, כמו טכנאות מים והידרולוגיה.
במסגרת הפרויקט מבצעים התלמידים ניסויים במים מושבים בהדרכת חוקרים ממכון וולקני. התלמידים בוחנים את היכולת של צמחי מים מסוגים שונים לטהר את המים המושבים, ועוקבים אחר ההתפתחות של צמחים המושקים במים אלו. הצמחים המטהרים מים מושבים מפותחים כענף חקלאי לייצוא של גינון אקולוגי, המשולב במערכות מוסדיות וביתיות לטיהור מים מושבים. עבודות החקר שמבצעים התלמידים מוכרות כעבודת גמר לבגרות, ברמה של עד חמש יחידות לימוד.
את הפרויקט מובילים המפקח על המשק החקלאי במינהל לחינוך התיישבותי-פנימייתי, יוסי אלימלך, וד"ר איריס ידידיה, ממרכז וולקני.