בהרצליה מועברים השנה חלק משיעורי המעבדה בפיזיקה וכימיה בחטיבות הביניים באמצעות למידה מרחוק. השיעורים מונחים בשידור חי ממרכז המדעים היישובי, באמצעות רשת האינטרנט. הפרויקט נערך ביוזמת מרכז המדעים ובשיתוף העירייה.
הניסוי של הפרויקט התקיים אשתקד במקצוע פיזיקה. בניסוי השתתפו שלוש חטיבות ביניים בעיר. מהעירייה נמסר, כי הניסוי זכה לשבחים רבים בקרב תלמידים ומורים. בעקבות הצלחת הניסוי, הורחב הפרויקט השנה לכל חטיבות הביניים בעיר.
במסגרת הפרויקט צופים התלמידים, באמצעות מחשב ומקרן, בשיעורי המעבדה שמלמדת "המורה המקוונת" ממרכז המדעים. כל שיעור מתחיל בחזרה קצרה על החומר התיאורטי. אחר כך מדגימה המורה את הניסוי. לאחר מכן מבצעים התלמידים את הניסוי בעצמם. במהלך השיעור התלמידים שואלים את המורה שאלות לגבי הניסוי באמצעות צ'ט, ומקבלים עליהם תשובות בזמן אמת. כמו כן עונים התלמידים לשאלות אמריקאיות. המורה מציגה לתלמידים היסטוגרמה של התשובות, שהיא דיאגרמה המתארת את התפלגותן. בתי"ס שזקוקים לציוד מסוים לביצוע הניסוי מקבלים אותו ממרכז המדעים.
לדברי מנהל מרכז המדעים, אריאל כהן, נושאי הניסויים נקבעו בשיתוף עם רכזות המדעים בבתיה"ס, מפקחת המדעים, ורדה רודן, ורכזת פיזיקה וכימיה במרכז המדעים, צביה קנמוני, שאף פיתחה את תכני השידורים ומנחה את רובם. את התשתית הטכנולוגית לפרויקט מספקת למרכז המדעים קבוצת סלע. לדבריו, כל שכבה בחטיבות הביניים בהרצליה מקבלת 12 שעות מעבדה בלמידה מרחוק, העוסקות בשלושה נושאים.
כהן מציין, כי בשבועות האחרונים השתתפו כ-400 תלמידים מחטיבות הביניים בעיר בשידורים של שיעורי מעבדה בנושא כימיה אורגנית. את שני השיעורים האחרונים העבירה מנהלת אגף החינוך בעירייה, ד"ר מיכל רותם, שהיא ד"ר לכימיה.
השנה הצטרף לפרויקט הלמידה מרחוק גם תיכון הנדסאים, המעביר במסגרתו שיעורים במתמטיקה. את השיעורים מנחה צבי ליבר, מורה ותיק למתמטיקה מהתיכון. לדברי כהן, בעתיד הקרוב מתוכנן להרחיב את הפרויקט גם לתיכונים נוספים בעיר.