המאבק בין שני המתמודדים על ראשות ארגון המורים, רן ארז ודודי פרידמן, החמיר בשבוע האחרון. כך, למשל, מאשים ארז את יריבו, כי הוא שליח של קשר הון-שלטון, שמטרתו היא להנהיג את רפורמת אופק חדש בארגון המורים."לצורך השלמת המשימה גויסו סכומי כסף חסרי תקדים, גויסו עיתונאים בעלי שאיפות פוליטיות אישיות, גויסו יועצים במאות אלפי שקלים, גויסו פעילים בשכר, גויסו מערכות טלמרקטינג, גויסו יועצים משפטיים, וגויס מועמד צעיר, יפה תואר ובעל לשון חלקלקה - לכל אלו מטרה אחת ויחידה; החלפתי בראשות הארגון וסלילת הדרך ל'אופק חדש'", כותב ארז במכתב לחברי הארגון.
פרידמן מצדו מציין בפנייתו לחברי הארגון; " ברגעים אלו ממש המורים ממשים את זכותם ולוקחים אחריות על עתידם על ידי מעורבות בבחירות, רובם בפעם הראשונה מאז הגיעו להוראה. רובנו כלל לא הכרנו את האפשרות הזאת, ולא ידענו על קיומן של הבחירות. למרות ההשמצות של רן ארז, בזכות הפעילות הבלתי פוסקת שלנו שהתאפשרה, בין השאר, תודות לתרומות שגייסנו, יש לכולנו לראשונה הזדמנות אמיתית להשפיע". בתגובה להאשמות כי מסע הבחירות שלו ממומן על ידי אנשי הון, מציין פרידמן; "הוצאתי בשנתיים האחרונות על הקמפיין 174,000 ש"ח מכיסי הפרטי".
כידוע, המפקח על הבחירות בארגון המורים, דן ארבל, קבע כי ארגון המורים יפיץ לכל חבריו את תעמולת הבחירות של המתמודדים על רשות הארגון. למי שחשב שמדובר בשני מתמודדים בלבד - רן ארז ודודי פרידמן, נכונה הפתעה; קובץ תעמולת הבחירות שהעביר הארגון כולל 18 מתמודדים. בין המתמודדים כמה בעלי תפקידים בארגון המורים; שלמה וינברג מזכיר סניף כרמל, יעל לפר-ביטון מזכירת סניף הצפון, ענת שניידר מזכירת סניף השרון, וזבולון ויצמן עורך ביטאון הארגון "קשר עין" ואתר הארגון. האם הגשת המועמדות של בעלי תפקידים אלו מסמנת מרד בארז בתוך ארגון המורים? אנשיו של דודי פרידמן טוענים שלא. לטענתם, מדובר ב"תרגיל" שנוקט ארז, שמטרתו היא לפצל את קולות הבוחרים ולמנוע מפרידמן להשיג רוב של צירים בוועידת הארגון. כידוע, ועידת הארגון המורכבת מהנציגים שנבחרו בבתיה"ס בוחרת במועצת הארגון וזו - בהנהלת הארגון ובעומד בראשה. את תגובתו של ארז לטענה זו לא ניתן היה להשיג עד לסגירת הגיליון.
יש לציין, כי חלק ניכר מהמועמדים מדגישים בתעמולת הבחירות שלהם את הצורך בשינוי שיטת הבחירות בארגון. כך, למשל, כותבת שוש פלוטין, כי בבתיה"ס, נבחרים רק הצירים לוועידה, שאין להם כלל זכות בחירה לראשות הארגון. לדבריה, רק ל-53 הצירים שייבחרו כחברי מועצת הארגון מאוחר יותר תהיה אפשרות לבחור בהנהלת הארגון וביו"ר וכל שאר נציגי בתיה"ס "הולכים הביתה". "הבחירות כפי שהן כיום לא דמוקרטיות, משום שקולו של כלל ציבור המורים לא בא לידי ביטוי", מסכמת פלוטין.