|
משרד הבריאות מגבש נוהל שיחייב את ספקי ההזנה לתלמידים לפקח על איכות המזון |
29/02/2012 |
משרד הבריאות מגבש בימים אלה נוהל שיחייב את חברות הקייטרינג המשתתפות במפעל ההזנה לפקח על האיכות התזונתית של המזון המוגש לתלמידים. על כך נמסר בדיון מעקב של הוועדה לזכויות הילד בכנסת בנושא הפיקוח על המזון בבתי הספר. ד"ר זיוה שטל, מנהלת המחלקה לתזונה במשרד הבריאות, העריכה כי הנוהל יושלם תוך שלושה חודשים. חיים הלפרין, ממשרד החינוך, דיווח לוועדה כי הופץ תזכיר, שיקנה למשרד סמכות להורות לרשויות מקומיות לשלול את רישיון העסק ממי שימכור לתלמידים מזון בניגוד להנחיות משרד הבריאות. "כשהפיקוח מוכפף לבעל אינטרס, כמו שספקית ההזנה, קרן רש"י, היא זו ששוכרת חברת משנה שמפקחת על איכות המזון, זו בעיה", אמר אהוד פלג מהמועצה הישראלית לצרכנות, "הפיקוח צריך להיות שלטוני, או לכל הפחות מנותק מהספק המבצע". יו"ר הוועדה, חבר הכנסת זבולון אורלב דרש ממשרד הבריאות לבצע מדגמים תכופים על איכות המזון במפעל ההזנה ולא לסמוך על הפיקוח של הגופים חיצוניים שמשרד החינוך מפעיל . בדיון עסקה הוועדה גם במצבן של הברזיות בבתי הספר, שבדיון קודם התריעה הוועדה על כך שהן מזוהמות. לוועדה התברר כי לא נעשה מאמץ לפתור בעיה זו. "הצטערתי לשמוע שבנושא הברזיות המזוהמות לא נעשה דבר", אמר יו"ר הוועדה זבולון אורלב. אורלב ביקש ממשרד החינוך להנחות את מוסדות החינוך להתחיל תהליך הסברתי על הצורך לשמור על ניקיון הברזיות ולהפעיל את מועצות התלמידים בנשוא זה. אורלב הציע שהתלמידים יקבלו על עצמם לנקות את הברזיות באופן שוטף. |
|
|
|
|