המדריך להתמודדות עם הפרעת קשב וריכוז
החיים הבית ספריים, לא קלים עבור ילדים הסובלים מבעיות של קשב וריכוז. ילדים רבים אשר סובלים מבעיות קשב וריכוז, מפתחים קשיים בלימודים ובפיתוח חיי חברה. לרוב הוריי הילדים מתקשים להתמודד איתם, מצד אחד הם רוצים שילדם ילמד וירכוש חברים כמו כולם, אבל מצד שני הם לא חוששים הילד יפגע. החשש הכי גדול של ההורים הוא, שהמורים יתפסו את הילד הסובל מהפרעת קשב וריכוז בתור "תלמיד מיוחד", דבר שיגרום להפלייתו בין התלמידים האחרים בכיתה.
התמודדות עם בית הספר
אם ילדכם סובל מבעיית קשב וריכוז, אין לכם צורך להתחיל חיפוש לימודים של מסגרת לימודים מיוחדת המותאמת לילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז או הפרעות אחרות. ילדים אשר סובלים מהפרעות קשב וריכוז, יכולים ואף רצוי שיישארו במסגרת הלימודים הרגילה, על מנת למנוע את התיוג שלהם בתור " ילדים מיוחדים". יחד עם זאת רצוי ואף כדאי, לתאם פגישה עם צוות החינוך בבית הספר הכולל לרוב את המחנכת והיועצת, על מנת שתוכלו להבהיר להם את הבעיה ממנה סובל הילד ואת הרצון שלכם ליצור שיתוף פעולה הדדי בכל הנוגע לחינוך וטיפול הילד. הרבה ילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז, לא מפתחים רק קשיים בתחום הלימודים, אלה מפתחים גם קשיים בתחום החברתי. באמצעות עדכון המורים, המחנכת והיועצת, תוכלו ליצור לילד סביבה תומכת שתסייע לו בכל דרך אפשרית, להתאקלם לסביבה הבית ספרית ביתר קלות, במטרה שהוא לא יסבול מחוויות שליליות שיובילו ויגבירו את התדרדרות שלו, מבחינה חברתית ודידקטית. חשוב שתקבעו את הפגישה, כבר בתחילת השנה, ככל שהצוות החינוכי יהיה מעודכן יותר מהר, ככה הוא יוכל לשמש לכם יותר כעזר וכך הוא יוכל לתכנן איתכם דרכי פעולה, שיסייעו לילדכם להתאקלם כבר ביום הראשון מבחינת הושבתו בשורה הראשונה, עם תלמיד עליו צוות החינוכי סומכים שיתמוך בילדכם. מבחינת עדכון שאר צוות המורים לגבי מצבו וכמובן גם בתכנון תוכנית לימודים מיוחדת, שתסייע לילד להתמודד עם הקיים בהם הוא נתקל. שיתוף פעולה בין ההורים לבין צוות בית הספר, הוא קריטי ויכול לעורר שינוי משמעותי במצבו של הילד.
התמודדות עם הילד
כדי לסייע לילד להתאקלם בבית הספר מבחינת הלימודים וחיי החברה, ישנם כמה דרכים בהם תוכלו לנקוט. תתייעצו עם המורים או היועצת לגבי שיעורי עזר, חוגי העשרה או שלל פעילויות בהם יוכל הילד להשתתף במטרה לסייע לו להתמודד ולהתגבר על בעיותיו. הרבה פעמים שיעורים פרטיים יכולים לעזור לילד להתגבר על הפרעת קשב וריכוז, משום שהלימודים נעשים במסגרת אחד על אחד, בסביבה שקטה שמאפשרת לו להתרכז. אחרי האבחון, ילד אשר סובל מהפרעות קשב וריכוז מקבל שלל הקלות שיסייעו לו במהלך הלימודים. לדוגמא: חוסר התייחסות לשגיאות כתיב, אפשרות לבחינה בעל פה, פטור מלימודי שפה שנייה, הארכת זמן בבחינה, הקלה בשיעורי הבית ועוד שלל הקלות אחרות, שיכולות להקל משמעותית על התמודדות של הילד עם הלימודים. חשוב מאוד להנפיק לילד את כל ההקלות ולהגיש אותם כבר בתחילת השנה או מרגע שקיבלתם אותם, על מנת שהילד יוכל ליהנות מהם בהקדם. כדי לעזור לילד להתאקלם מבחינה חברתית, המורה יכולה להצמיד לו את אחד מהתלמידים האחראים בכיתה, כזה שיוכל לשמש לו בתור חבר ובתור תומך בלימודים. טיפים אלו יכולים לסייע לכם רבות, עם ההתמודדות בהפרעת הילד. אם אתם מרגישים שאתם מעוניינים בידע יותר מקצועי בנושא, תוכלו להירשם למגוון קורסים שמטרתם ללמד את ההורים כיצד להתמודד עם הפרעת קשב והריכוז של הילד. |
|