לרגל ביקור מנכ"ל אינטל העולמית, פול אוטליני, השבוע בישראל, הכריזו משרד החינוך ואינטל העולמית על תכנית פעולה משותפת לקידום החינוך המדעי טכנולוגי. התכנית קיימת כבר מספר שנים במערכת החינוך והיא יודעת עליות ומורדות. בהודעה לעיתונות שפורסמה השבוע נמסר, כי אינטל תשקיע כ-20 מיליון ש"ח בארבע השנים הבאות בקידום החינוך במקצועות המדעיים, טכנולוגיים, הנדסיים ומתמטיים. חלק מההשקעה יוקדש לתכנית של משרד החינוך להכפיל את מספר התלמידים המסיימים את בית הספר התיכון עם תעודת בגרות מדעית וטכנולוגית. משרד החינוך הקצה לטובת יעד זה כ-200 מיליון ₪ - 50 מיליון ₪ כל שנה, לאורך ארבע שנים. עד כה פעלה התכנית בעיקר במרכז הארץ, כאשר מהנדסים של אינטל היו משולבים אחת לשבוע בכמה שעות בכיתות. מטרת ההוראה היתה להפגיש את התלמידים עם מומחים מהשטח והיא התבצעה בעיקר בכיתות טכנולוגיות-מדעיות. למהנדסים היה זה חצי יום עבודה בשבוע שאינטל תרמה, וזו כנראה עלות ההשקעה של אינטל גם בפרויקט עליו הוכרז עתה.
בהודעה השבוע נמסר, כי בשלב הראשון תושק התכנית ב-25 בתי ספר בדרום הארץ, לרבות בקרית גת, אשקלון, באר שבע, חורה, נתיבות ואשדוד. לצד צוותי החינוך של בתי הספר, ילוו נציגי אינטל את התלמידים לאורך שש שנות לימודיהם בחטיבת הביניים ובית הספר התיכון. בתי הספר של תלמידים אלה יעודדו אותם לבחור ולהתמיד במקצועות מדעיים וטכנולוגיים. התכנית תעשה שימוש במדיה חברתית, קליפים ומשחקים וירטואליים, שנועדו להעניק השראה לתלמידים. בנוסף ייחשפו התלמידים לסביבת ההי-טק, באמצעות ביקורים במתקן הייצור של אינטל.
ממשרד החינוך נמסר, כי הוא הציב יעד של הגדלת מספר תלמידי התיכון הלומדים לתעודת בגרות מדעית או טכנולוגית מוגברת משיעורם כיום, העומד על 6.5%, ל-14% בשלוש השנים הבאות. היוזמה החינוכית החדשה צפויה להקיף כ-4,000 תלמידים. ב-2013 מתעדים משרד החינוך ואינטל להרחיב את התוכנית ל-200 בתי ספר בישראל ולגייס חברות הי טק נוספות למציאת פתרון ארוך טווח למחסור המחמיר במהנדסים בישראל.
שר החינוך, גדעון סער, ציין כי בשל חשיבות החינוך המדעי טכנולוגי, הגדיל את התקציב הייעודי לקידום החינוך הטכנולוגי-מדעי מ-38 מיליון שקלים עם כניסתו לתפקיד ועד ל-450 מיליון שקלים. סער ציין, כי את התוצאות רואים כבר עתה; יותר מ-10,000 תלמידים לומדים במסגרות השונות של החינוך הטכנולוגי-מדעי.