אבחון הפרעות קשב וריכוז בגיל מבוגר
הפרעות קשב וריכוז הן תופעה רווחות באוכלוסייה אשר באה לראשונה לידי ביטוי בתקופת הילדות. "המיוחד" בתופעה זו היא שהיא אינה חולפת עם הזמן אלא מלווה את האדם במשך כל חייו. בעבר הלא רחוק, המונח "הפרעות קשב וריכוז" לא היה ידוע כלל והמודעות הייתה אפסית. אי לכך ובהתאם לזאת, ישנם לא מעט אנשים מבוגרים (בשנות ה-30 ואילך לחייהם) אשר אינם מבינים מדוע הם אינם מסוגלים להתמיד בשום עבודה, אינם מסוגלים להתרכז במשימות לאורך זמן ואינם מסוגלים לנהל מערכות יחסים תקינות ברמה האישית וברמה המקצועית. הסיבה לכך היא פשוטה: אותם אנשים סובלים מהפרעות קשב וריכוז, אך עדיין לא אובחנו.
אם אתם מזהים מספר סימנים של התופעה אצלכם או אצל אחד מבני המשפחה, כדאי לפנות לאבחון ללא היסוס. עדיף כמובן בקרבת מקום המגורים שלכם, ולכן אם אתם לדוגמא תושבי ירושלים והסביבה, חפשו מכוני אבחון הפרעות קשב וריכוז בירושלים.
כל מה שרציתם לדעת הפרעות קשב וריכוז בגיל מבוגר ועל אבחון הפרעות קשב וריכוז, במאמר שלפניכם.
כיצד הפרעות קשב וריכוז בגיל מבוגר באות לידי ביטוי?
הפרעת קשב וריכוז (אשר לעיתים נלווית להופעת אימפולסיביות והיפראקטיביות יחד או לחוד) היא הפרעה נוירולוגית אשר נגרמת כתוצאה מ"קצר" במערכת העצבים המרכזית. אם בתקופת הילדות, הפרעות קשב וריכוז באות לידי ביטוי על ידי הפרעה בזמן השיעור בכיתה, הצקות בלתי פוסקות לתלמידים שמסביב, חוסר יכולת לפתור בעיות ולעמוד במשימות ועוד, בבגרות, ללא אבחון וטיפול מתאים, המצב מחמיר ומסלים.
ההשלכות של הפרעת קשב וריכוז בגיל מבוגר באות לידי ביטוי בכל תחומי החיים החל בקושי למצוא ולנהל מערכת יחסים עם בני זוג ו/או עם קולגות לעבודה וגורמים סמכותיים כגון מנהלים ישירים ועוד וכלה בחוסר יכולת להתמיד במקום עבודה (סעיף התעסוקה בקורות החיים ארוך במיוחד ולא באופן חיובי....), קושי משמעותי בעמידה בלחצים ורשימת הישגים נמוכה במיוחד. מעבר לכך, למבוגרים אשר סובלים מהפרעות קשב וריכוז ואינם מאובחנים ומטופלים, גובר הסיכוי להתפתחות של מחלות נלוות כגון הפרעות פסיכיאטריות שונות (מדיכאון ועד הפרעות אישיות קיצוניות). רק באמצעות מודעות, אבחון מקיף וקבלת טיפול יסודי ניתן לשפר באופן ניכר את רמת ואיכות החיים בכל התחומים.
כיצד האבחון מתבצע?
אבחון הפרעות קשב וריכוז במבוגרים די דומה לאבחון בילדים. איש מקצוע, לרוב פסיכיאטר, לאחר פגישה אחת או יותר עורך אבחון קליני. למעשה מדובר בפגישה בה תתנהל שיחה בין הפסיכיאטר למטופל בה תשאלנה שאלות לגבי עברו, קשיים מסוימים וכו'. לאחר האבחון, מגיע שלב הטיפול. הטיפול יכול להסתכם בטיפול תרופתי או להתלוות לטיפול התנהגותי, הכול בהתאם לאבחנה של איש המקצוע, לסוג הפרעת הקשב והריכוז והמוטיבציה של המטופל ומשפחתו לזרז את התהליך.