ייעוץ פיננסי משפחתי
קשה להאמין, אך הסטטיסטיקות מראות שהסכום ש"מגלגלת" משפחה ישראלית ממוצעת במרוצת השנים הוא
עשרה מיליון שקלים. עוד מראות הסטטיסטיקות כי 70% ממשקי הבית נמצאים במצב של אוברדרפט כרוני, נוטלים הלוואות מיותרות ובלתי נחוצות, ומבזבזים סכומי כסף בלתי מבוטלים בדמות החזרי הלוואות, עמלות וריביות. משפחות רבות חורגות מהתקציב, נכנסות לסחרור פיננסי ונקלעות למשברים כלכליים ומשפחתיים, כשהתופעה הזו נובעת לא בהכרח בשל הכנסות נמוכות, אלא נוגעת לתכנון וניהול פיננסי לקוי של התקציב המשפחתי. רבים בוחרים להתמודד עם ניהול כלכלת המשפחה הכושל על ידי אשראי זמין או נטילת הלוואה לסגירתו של האוברדראפט בבנק. הפיתרון מהווה כמעין הקלה זמנית עד לדילמות הכלכליות הבאות, ששוב נובעות מניהול פיננסי-משפחתי לקוי.
עקרונות תהליך הייעוץ והליווי הפיננסי המשפחתי
הפתרונות לתכנון ולניהול כלכלי-משפחתי נכון ומאוזן מצריכים טיפול בבסיס הבעיה באמצעות הקניית יידע, כלים, עקרונות מנחים, הרגלי חשיבה ואימון כלכלי על מנת ליצור את המנוף אשר יוביל לשינוי המהותי בחשיבה ובהרגלים. עקרונות תהליך הייעוץ והליווי הפיננסי המשפחתי מושתתים על ידע מקצועי וניסיון רב בשנים, ומטרתו להעניק פתרונות יישומיים המחייבים טיפול מיידי בעת מצבי מצוקה שונים, ולהעניק למשפחה כלים, עצות וטיפים להתנהלות נכונה ולאורך זמן במגוון תחומים פיננסים כגון הלוואות, חסכונות, משכנתא, הוצאות וכדומה. כמו כן נבנית תכנית ארוכת טווח בעלת מטרות ויעדים להתנהלות נכונה ברמת המשפחה והפרט. המשפחה רוכשת מיומנויות הנוגעות לצרכנות וחשיבה כלכלית נבונה כגון כלכלה התנהגותית בהיבטיה הפסיכולוגים של הצרכנות, הכרת מקורותיהן של ההוצאות וההכנסות, הכרת המטרות והיעדים להתנהלות תקציבית נכונה ארוכת טווח, היבטים בנקאיים ומושגים כמו משכנתאות, ריבית, קרנות השתלמות, הלוואות וקופות גמל, וכן הקניית כלים וטיפים לצמצום ההוצאות, הוזלת העלויות והגדלת ההכנסות.
צחי גרוסמן יועץ פיינסי מוסמך מציין כי תהליך זה צרחך להבצע בעזרת ליווי פיננסי מקצועי .
קהל היעד לייעוץ פיננסי משפחתי
מרבית הלקוחות הפונים לייעוץ פיננסי משפחתי הינם אנשים הנמצאים בפרשת דרכים בעלת דילמה כלכלית, ומעוניינים לבחור בדרך בעלת ההשלכות הפיננסיות המיטביות לטווח הארוך תוך הימנעות מסיכונים כלכליים כגון במצבים של התלבטות בנוגע ללקיחת משכנתא ורכישת דירה, פרישה מוקדמת מעבודה המלווה בקבלת סכומי כסף נכבדים והדרך הנבונה להשקעתם, נטילת הלוואות עבור לימודים אקדמיים, פתיחת תוכניות חיסכון, שינויי סטאטוס משפחתי בעקבות נישואין, גירושין או מוות, קבלת ירושה ועוד. עם זאת, מומלץ שלא להמתין לפרשות דרכים או לאוברדרפט מתמשך עד להגעה אל ייעוץ פיננסי משפחתי, כשהענקת שירותי אבחון וייעוץ כלכלי על ידי איש מקצוע מנוסה עשויים לסייע ברכישת כלים להתנהלות כלכלית נכונה, נבונה ויעילה לא רק בהווה אלא גם בטווח העתידי.
|
|