פרופ' ניקולס נגרופונטה ייסד לפני שנים אחדות את התוכנית הבין לאומית השאפתנית ,"מחשב נייד לכל ילד". במסגרת התוכנית מפתח נגרופונטה מחשב נייד דל-עלויות, שמחירו למשתמש יהיה כ-100 דולר בלבד. התוכנית מבקשת להפוך את המחשב הנייד לזמין גם לתלמידים במדינות העולם השלישי ולפתוח בפניהם חלון למאה ה-21. לדברי היזם, המחשב גם יעניק לתלמידים דרך נפלאה ללמידה.המחשב של נגרופונטה מבוסס על מערכת ההפעלה החינמית לינוקס, כך שהמשתמשים לא יידרשו לשלם את העליות הגבוהות של מערכוץ הוינדוס והאופיס. למחשב יהיה מעבד פנימי במהירות 500MHz, זיכרון של 128Mbועוד 500Mb של זכרון פלאש. חלק ניכר מהקיצוץ בעלויות הייצור נובע מהעובדה שהמחשב יהיה "רזה" ובמקום כונן קשיח, הוא יוזן משרתים חזקים. לעומת זאת תובנה במחשב מערכת תקשורת אלחוטית רחבת-פס, שתאפשר לתלמיד לתקשר עם מחשבי חבריו. המטרה של היזם היא, שהמדינות עצמן יקנו במרוכז וישירות את המחשבים לתלמידיהן, דבר שיוזיל אף הוא את עלויתיהם. גרסה ניסיונית של המחשב הוצגה לציבור כבר בתחילת 2007.
לאחרונה התארח נגרופונטה בוועידת וידאו בכנס העיר לחינוך שהתקיים במדיטק בחולון, היזם תיאר בכנס את חזונו ואף ענה לשאלותיהם של אנשי החינוך שהשתתפו בכנס. לשאלה "מדוע לקנות מחשב נייד במקום ספרי לימוד, במדינות שאפילו מצרך יסודי זה מצומצם?", ענה נגרופונטה, כי ספרי הלימוד הם אמצעי יקר יותר מהמחשב שלו מכיוון שהם מתיישנים לפני שמגיעים לתלמידים וצריך להחליפם לעתים קרובות. לעומת זאת לדבריו, אפשר פשוט לשים את כל ספרי הלימוד על המחשב הנייד.
לשאלה "מדוע יזם דווקא פרויקט לייצור זול של מחשבים ניידים ולא מחשבים נייחים?", ענה המדען, כי מחשב נייח הוא כמו "עיפרון שמחבר לשולחן". לדבריו בבתי"ס רבים במדינות מתפתחות יש יום לימודים בן שתי משמרות, או יום לימודים שבו שעות מעטות בלבד. מסיבה זאת למחשב נייד יש יתרון עצום - התלמיד יכול לקחת אותו הביתה ולהמשיך בלימודיו בזמנו החופשי.
בנושא עלויות המחשב שפיתח, נשאל המדען האם אינו סבור שאפילו 100 דולר הוא סכום גבוה מידי למדינות עניות. נגרופונטה ענה, כי עלות המחשב, נכון להיום, קרובה יותר ל-200 דולר מאשר ל-100 דולר. עם זאת, התשלום עבור המחשבים יחולק לחמש שנים ויעמוד על כ-40 דולר לשנה, כך שגם מדינות עניות יוכלו לעמוד בו. לדבריו המחשבים נמצאים כבר בייצור המוני. לטענתו אפשר לשאת את המחשבים בגשם, להפיל אותם ולא קורה להם דבר. המחשב גם אינו זקוק למערכת חשמל והוא יכול היות מוזן מרחוק על ידי גנרטור ומערכת לווין. ב-10 דולר נוספים ניתן יהיה לקנות פאנל סולארי שבאמצעותו יוטענו בטריות המחשב על ידי אור השמש, כך שגם באזורים מפגרים, שאליהם עדיין לא הגיע החשמל יוכלו התלמידים להינות מביצועיו.
לשאלה מדוע לא יוכלו ליהנות מהמחשב שלו גם תלמידים במדינות מפותחות, ענה נגרפוטה, כי המחשב אכן יסופק גם במדינות המפותחות, ולו רק מכיוון שהוא כל כך חסכוני בצריכת החשמל, והרי כל העולם צריך להיות מודע לצורך בחיסכון באנרגיה. עם זאת, במדינות המפותחות, למשל בארה"ב, יימכר המחשב כנראה במחיר כפול, כך שכל מי שירכוש אותו יתרום למעשה מחשב זהה לתלמיד במדינה מתפתחת.