האוניברסיטה הפתוחה קיימה בסוף השבוע שני טקסי הענקת תארים לבוגריה. במסגרת הטקסים הוענקו תארים ל-1,200 בוגרי תואר ראשון ושני, שהגיעו מכל רחבי הארץ וגם מחו"ל.
לראשונה השנה, קיבלו 8 בוגרים מרחבי מדינות ברית המועצות לשעבר תואר של האוניברסיטה הפתוחה. הסטודנטים מיקדו את לימודיהם בעיקר בקורסים בלימודי עם ישראל וארץ ישראל. לטקס ברעננה הגיעה אירנה פרידמן, נציגת הבוגרים מחבר המדינות לקבל את התואר, ולדבר בשם הבוגרים וציבור הסטודנטים של האוניברסיטה הפתוחה הלומד שם.
מדובר במסלול בשפה הרוסית של האוניברסיטה הפתוחה הפועל בשיתוף עם האגף לחינוך של הסוכנות היהודית, שבו לוקחים חלק כ-6,000 סטודנטים במדינות חבר העמים לוקחים. הסטודנטים לומדים ביותר מ-300 ערים ברחבי חבר המדינות. במסלול לומדים סטודנטים החל מגיל 15 ועד גיל 85. המכנה המשותף של הסטודנטים הלומדים בתכנית הוא הרצון ללמוד ולהכיר את היהדות וארץ ישראל ברמה אקדמית. בשנה הבאה צפויים לסיים את לימודיהם האקדמיים עשרות סטודנטים הלומדים במסגרת הפרויקט. שמונת הבוגרים הם בעלי תואר ראשון ושני קודם, ושניים מהם בעלי דוקטורט. חלק מהבוגרים קיבלו את התואר בטקס שנערך בסט פטרבורג.
בטקס גם קיבל יהושע טוטנאור תואר עמית כבוד של האוניברסיטה הפתוחה לאות הוקרה על פועלו כתעשיין וכיצואן מוביל בישראל מקום המדינה ועד היום; כמו כן, לאות הערכה על עשייתו במשך שנים רבות למען האוניברסיטה הפתוחה. יהושע טוטנאור הוא מנכ"ל ויו"ר מועצת המנהלים של חברת "טוטנאור– יצרני מכשירי רפואה, מעבדה ותעשייה". על פועלו הוא זכה בפרס התעשייה לשנת 1998.
לי קורמן קיבל תואר עמית כבוד לאות הוקרה על מפעל חיים המוקדש לעזרה לצורכי הקהילה והזולת. קורמן הוא יו"ר קרן דוד ואינז מאירס בקליבלנד, התומכת בייזום פרויקטים חשובים לטובת אוכלוסיות שונות ומגוונות בישראל, ביניהם לקידום השכלת 18,000 ילדים אתיופים, להקניית כישורי מחשב לחיילים טעוני טיפוח, ולקידום נושאי חברה, בריאות, מחקר ותרבות. כמו כן, לאות הוקרה על פעילותו המתמשכת לטובת האוניברסיטה הפתוחה בהקמת קרן מלגות לסטודנטים נזקקים, בתמיכה בבניית הקמפוס ברעננה, ובהקמת קרן מחקר באוניברסיטה.