צוות תלמידים מתיכון גליל מערבי שליד כברי, זכה במקום הראשון בתחרות עבודות ומחקרים של תלמידים בתחום חקר החלל והחקלאות, שערך ארגון "קדימה מדע". התלמידים הכינו עבודה בנושא "חקלאות מדייקת בכותנה: אפיון רזולוציית החישה הנדרשת מלווין לצורך זיהוי עשבים". על הזכייה החליט צוות שופטים, בראשותו של פרופ' אבי הופשטיין, מהמחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן למדע.
לכל אחד מחברי הצוות הזוכה הוענק מחשב אישי נישא. התלמידים הזוכים חקרו, בהנחייתם של ד"ר חנן איזנברג, מדען מחוות המחקר החקלאי בנווה יער, וענת שטיין, את הרזולוציה המינימלית הנדרשת מצילום לווין כדי לאתר עשבים "רעים" בשדה כותנה. במהלך המחקר, אספו התלמידים מגוון נתונים, ולמדו להשתמש בכלים מתמטיים לעיבוד הנתונים ולהסקת המסקנות. העבודה תוצג בכנס מדע ארצי במסגרת הועידה הארצית ה-20 לעשבים רעים והדברתם, שתתקיים בסוף החודש בפקולטה לחקלאות ברחובות. חברי הצוות גם יציגו את עבודתם בכנס מדע בינלאומי, שיתקיים באתונה לקראת סוף השנה.
הצוות הזוכה הוכרז במהלך כנס שערך ארגון "קדימה מדע". בכנס נערך גם טקס ז לזכרו של האסטרונאוט אילן רמון, שבו השתתף אחיו, גדי רמון. "אילן היה שמח לדעת שממשיכים את מורשתו בדרך זו. אולי הילדים האלה יהפכו להיות גם הם אסטרונאוטים. אני שמח שעושים כל כך הרבה פעילויות חינוכיות לזכרו של אחי", אמר רמון.
בכנס השתתפו גם נציג של סוכנות החלל האמריקנית נאס"א, ד"ר סמית ג'ונסטון, רופא העוסק במצבם הפיזיולוגי של האסטרונאוטים.
בכנס, שהתקיים באולם אשכול הפיס בקריית ים, השתתפו משלחות תלמידים ממגמות פיזיקה וחלל ואסטרו-פיזיקה מ-34 בתי"ס, המשתתפים בתוכנית קדימה מדע. במסגרת הכנס, האזינו התלמידים להרצאה בנושא חקר הרפואה בחלל מפיו של האורח מנאס"א, שהוא מדען בעל שם בתחום רפואת החלל. המרצה ענה בתום ההרצאה לשאלות התלמידים. בנוסף, השתתפו התלמידים בהרצאה חווייתית של המדען תומס גודמן ממכון ויצמן, שכללה מצגות, סרטונים והפעלה בנושא החיים בחלל.
ארגון קדימה מדע פועל לקידום החינוך המדעי-טכנולוגי בישראל משנת 2006, באמצעות השבחת סביבת הלמידה, הקמת מעבדות חדשות, תקשוב בתיה"ס ופיתוח והקמה של "כיתות חכמות". קדימה הארגון פועל כיום ב-34 בתי"ס, בעיקר באזורי הפריפריה.