האם טלפון הנייד הפך מכשיר אליו מפתחים קשר אינטימי? מדוע עלינו להיות זמינים כל העת? שאלות אלו ואחרות נדונו בכנס בנושא "ילדים ונוער בעידן הדיגיטאלי - לכודים ברשת זמינים בנייד" ,שהתקיים במכללת גורדון. בכנס נדונה, בין היתר, תרבות הטלפון הנייד, והשימוש במסרונים [SMS] והשפעתם על ילדים ובני נוער.
האינטרנט והתקשורת הסלולארית הם מגרשי המשחקים העכשוויים, בעיקר של ילדים ובני נוער. אם בעבר היו משחקי חצר, משחקי רחוב או פעילות חברתית ממלאים את סדר היום של צעירים, כיום נתח נכבד ומשמעותי מיומם תופסים הצפייה בטלביזיה, הגלישה באינטרנט, ההשתתפות ברשתות חברתיות והתקשורת הסלולארית, ובמיוחד ההתכתבות באמצעות מסרונים. במכללת גורדון עוסקים בנושאים אלו בהיבטים האקדמאיים והמחקריים שלהם ,ומתקיימים מחקרים על ההשפעות החברתיות, על השינויים הנגרמים בסדרי החיים, בצורת החשיבה וסגנון הדיבור וכדומה. במסגרת זו הוחלט להקדיש את הכנס האקדמי הראשון של שנת 2009 למשמעות ולהשלכות של החידושים הטכנולוגיים בתקשורת על עולמם של ילדים. המרצה אורנת טורין, מהחוג לתקשורת בגורדון, הרצתה בכנס על "תרבות הטלפון הנייד". "ניתן לומר" אמרה טורין, "כי בשונה מאמצעי תקשורת אחרים, הפך הטלפון הנייד למכשיר שאליו מפתחים אנשים קשר אינטימי, ואשר בהיעדרו הם חשים אי נוחות משמעותית. אופני השימוש בטלפון הנייד קשורים ללאום, מגדר וגיל. נמצא כי נשים עושות בטלפון הנייד שימושים משפחתיים, בקרה מרחוק על הילדים. לעומת זאת גברים עושים בטלפון הנייד שימוש עסקי הקשור למרחב העבודה.
לדברי טורין, ילדים ובני נוער זיכו את הטכנולוגיה הסלולארית בקבלת הפנים הנלהבת ביותר. הם לומדים להפעיל את הטלפון הנייד במיומנות ובמהירות, ועושים בו שימוש להבניית זהות ייחודית: בחירת הרינגטון, רקע המסך, שיר להמתנה במשיבון, פאנלים ייחודיים ועוד. בני נוער משתמשים בטלפון הנייד כדי לתחזק את הרשת החברתית שלהם, ויש להם העדפה של מסרונים על פני שיחות. להעדפה זו מספר סיבות בולטות; המסרונים מהווים אופציה זולה יותר מהשיחות, הם פרטיים וחשאיים, ובנוסף - למסר של טקסט יש ערך של מתנה, הניתנת לשמירה. השימוש המאסיבי בהעברת טקסט, יצר שפה בעלת אוצר מילים ותחביר ייחודי, המאפיינת בני נוער ומבדילה אותם מהמבוגרים. בדרך זו היא מבנה את תרבות המשנה של הנעורים".
יו"ר הכנס, אריאל פרידמן, מהחוג לתקשורת במכללת גורדון, הרצתה בנושא "גיבורי ילדות בטלביזיה - אז ועכשיו". פרידמן עמדה על השוני המהותי בין הילדים ובני הנוער ובין המבוגרים בגישתם לעולם הדיגיטאלי והסלולארי. לדבריה, בני הנוער הם "ילידים" בנוף התרבות הדיגיטלית, לעומת המבוגרים, שאותם הגדירה פרידמן כ"מהגרים" לארץ חדשה זו . עוד הרצו בכנס ד"ר יונתן, מהחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה, שדיבר על "צעירים ותוכניות הריאליטי בטלביזיה", ודותן בלייס, מהחוג לתקשורת במכללת עמק יזרעאל, על "הגיבורים הווירטואליים במשחקי רשת".