למעלה מ-100 מפקחי מחוז צפון במשרד החינוך מכל המגזרים השתתפו הבוקר, יום ב', בטקס בטכס המחוזי השנתי לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה.
בטקס אמרה מנהלת המחוז, אורנה שמחון: ''עדיין, 64 שנה אחרי, ראשה המכוער של שנאת היהודים והישראלים מזדקר לו מעל במות שונות ברחבי תבל - עדיין מסית ומרעי, ומדיח. ובין אלו לא נפקד גם קולם של המכחישים. אלו, שטינתם מעבירה אותם על דעתם, אלו שבהבל פיהם מתכחשים לזוועה הגדולה ביותר שידעה האנושות עלי אדמות. להם - השונאים, המכחישים וחורשי הזדון באשר הם, ולכל אלו המתירים להם לפעול בסביבתם, נאמר ביום זה: לעולם לא תהא עוד ! לא יובל עוד ילד יהודי, נושא ידיו כלפי מעלה לאות כניעה, אל עבר גיא ההריגה; לא יופרדו עוד איש מרעייתו, ילדה מאביה ונכד מסבתו – רק משום שהינם יהודים".
בטקס הרצה פרופ' רוני טפר, רופא ומורה בביה"ס לרפואה בבית החולים מאיר בכפר סבא על ''תחלואה ורפואה בגיטאות''. פרופ' טפר ערך מחקר פרטי בנושא זה לקראת הצטרפותו לביקור של בתו ותלמידי כיתתה באתרי השואה בפולין . במחקרו גילה פרופ' טפר, כי בגטו ורשה נפתח ב-1941 בי"ס לרפואה, שבו למדו כ-500 סטודנטים ולימדו מיטב הרופאים היהודיים שעבדו קודם לכן בבית החולים בוורשה ובהמשך גורשו לגטו . בית הספר פעל בגטו כשנה וחצי עד שנסגר. הטכס המחוזי עמד השנה בסימן "ילדים בשואה", לציון יותר מ- 1.5מיליון ילדים יהודיים שהושמדו במלחמת העולם השנייה,