לא צריך לנסוע עד סורנטו
כדי לראות מה אפשר לעשות מלימון...
בואו לבקר ב"לימונטו"
לטעום ולהנות מניחוח הלימון.
מרכז מבקרים בו עושים הכל מלימונים...
הפילוסופיה: "אם החיים מזמנים לך לימון , עשה ממנו לימונדה"
שלושים שנים מגדלת משפחת ספונדר לימון בגולן.
בעליות של כורסי, על אדמת בזלת משתרעים עשרות דונמים של הלימון.
" מחקלאות קצת קשה להתפרנס ומהלימונים הרוויחו יפה מאוד- הסוחרים."
יחד עם הפילוסופיה שלה עשתה רותי חיבור מעשי ועשתה לימונדה מלימון תרתי משמע.
היא התחילה עם לימונצ'לו. ליקר לימונים. משקה חזק עם 32 אחוז אלכוהול בטעם לימון. לעשות לימונצ'לו זה לא בעיה. לעשות לימונצ'לו טעים- כן.
המון אנשים עושים לימונצ'לו, וכמספר האנשים כך מספר הגרסאות והטעמים.
רותי התחילה לעשות ניסיונות- שיחקה עם אחוזי האלכוהול, הורידה את כמות הסוכר, עד שלאט לאט התגבשה לה הנוסחה הייחודית שלה. היא נתנה טעימות למביני עניין ולאוהבי אלכוהול ואספה הערות ורשמים עד שהייתה מרוצה.
ללימונצ'לו טוב נדרשים דיוק, תשומת לב, תהליך, וכמובן לימון טעים.
רותי זוקפת לזכות הטעם הייחודי של הלימון את העובדה שהוא גדל על אדמת בזלת ואינו מרוסס כמעט.
"לימונטו" נושק לנוף מדהים הצופה אל הכינרת.
חוץ מהמוצרים שלה, לימונדה, ליקרים בטעמים שונים, ריבות מטבלים ועוד,
מציעה רותי מגוון מוצרים נוספים כמו שמן זית, טחינה, דבש ומוצרי קוסמטיקה לימוניים. הקו המנחה הוא תוצרת הגולן ומוצר איכותי ובריא.
גימיק נוסף במקום הוא בקבוקים בגדלים שונים של לימונצ'לו עם מדבקה ייחודית למזמין,
למשל חתן כלה שרוצים להודות לאורחים שהגיעו, מגישים להם שי צנוע בקבוק לימונצ'לו קטן עם מדבקה ועליה תמונת החתן כלה בצירוף ברכה.
את המשקה שותים קפוא, והשאר יעשה הלימון, או הדימיון!!! כך כתוב על כל מדבקה.
מרכז המבקרים "לימונטו", אשר בגבעת יואב, יפה ומושקע וכל פינה בו עשויה בטוב טעם.
יש סרט המראה את תהליך הייצור. [מייצרים רק פעמיים בשנה]
במקום ארוחות חלביות, קפה איטלקי קינוחים וטעימות מהמוצרים.