קצת היסטוריה
העלייה מבולגריה בשנת 48 הביאה עימה את סבתא ג'ולי ומשפחתה,
על מנת להתפרנס בכבוד במדינת ישראל החדשה סבתא החלה לעסוק במלאכת היד של בצק הפילו הבולגרי.
תושבי האזור שטעמו יצרו הד וביקוש אשר גרם לתושבים מכל רחבי הארץ לעלות ליפו ולרכוש את הבצק המסורתי.
כשעלה הביקוש גייסה ג'ולי את בנה ליאון שתפקד כיד ימינה.
כשסיים את לימודיו החליט הבן ליאון להרחיב את המורשת ופתח חנות ביפו של מאפים בלקנים מסורתיים העשויים מפילו.
בשנות ה-80 בנו של ליאון ,אבי הצטרף לעסק ומשפחתי ובעקבותיו הגיע גם אלי הבן השני.
בשנת 2004 נפטר ליאון והשאיר אחריו את רזי המקצוע שקיבל מאימו ונשמרים על ידי בניו גם בימים אלו, שושלת של אומנות הבצק ממשיכה ומתפתחת בהתאם לרוח התקופה, בסמטה צרה ובולגרית ביפו/
כל המוצרים בבורקס ליאון הינם ללא מרגרינה וללא שומן טראנס ולכן כל מוצרינו מופחתי קלוריות.
המוצרים שלנו (כשרים כמובן)
מלוח : מאפיים עשויים מבצק פילו עם מילויים שונים של תרד וגבינה, פרסה וגבינה, חציל וגבינה, פלפל וגבינה,גבינה בולגרית, קשקבל, זיתים וכו'
מתוק: אצבעות פילו ממולאות באגוזים, תפוח עץ, פרג, שוקולד וכו'.
בנוסף ניתן למצוא אצלנו גם קדאיף, בקלוואה, בצק פילו, עוגות שמרים, שטרודלים, פשטידות ועוד מוצרים איכותיים, בריאים וטעימים במיוחד.
ניתן לרכוש את כל המוצרים כקפואים
פעילויות
* המקום גם מהווה כבית קפה עם מקומות ישיבה ואווירה פסטוראלית למרגלות שוק הפשפשים
* בורקס ליאון כמשווק מאפיים קפואים לבתי עסק ברחבי הארץ
* במקום נערכים שיתופי פעולה מתואמים עם טיולים/סיורים שבהם אנו נגרה את כל החושים.
* הדור השלישי מספר על היסטוריית המקום, המטיילים טועמים מהמאפים הבלקנים המסורתיים ונכנסים למטבח כדי לקבל הסבר על בצק הפילו ודוגמא להכנת מאפה בלקאני אמיתי. *בורקס ליאון מציע ארוחות עסקיות בימים א'-ה' הכוללות: מאפה בולגרי גדול/שלושה קטנים, ביצת חמינאדוס, עגבנייה מגורדת, מלפפון חמוץ, חריף, טחינה ושתייה חמה/קרה בעלות על 20 ₪.
מתכון של סבתא ג'ולי לאצבעות פילו במילוי גבינה ותרד טרי מצרכים:
8 עלי פילו מעט שמן קנולה למריחה רבע ק"ג גבינה כחושה רבע ק"ג גבינה בולגרית 2 ביצים 60 גרם קמח 25 מיליליטר שמן 20 גרם מלח חצי ק"ג תרד טרי שמשום/גרידת קשקבל
אופן הכנה: 1. לערבב את הגבינה הכחושה, הבולגרית, ביצה אחת, קמח, שמן, תרד והמלח למילוי אחיד. 2.על משטח עבודה נקי מניחים עלה פילו אחד ומורחים אותו במעט שמן, עליו מניחים עוד עלה וגם אותו מורחים בשמן. 3. ממלאים שק זילוף ברבע מכמות המילוי ומזלפים לרוחב העלה פילו ומגלגלים לגליל ארוך ואותו חותחים בצורה שווה ל-4 יחידות. 4. למרוח את הגליל תחילה בשמן ולאחר מכן בביצה טרופה ולפזר שומשום/גרידת קשקבל. 5. לאפות בתנור שחומם מראש ב180 מעלות למשך 20 דק'.
המאפים שהכנתם הינם ללא מרגרינה ולכן הם ללא שומן טארנס, בריא יותר וטעים יותר, בתאבון מבורקס ליאון !
מן העיתונות :
"בורקס ביפו, מקדש הבורקס. כל הארץ בורקסיות בורקסיות .כאן של אמא ושם של אבא . הבורקס שכולם חיכו לו..."
"החמישייה הפותחת,חמש הבורקסיות הכי שוות בארץ....במקום הראשון, בורקס ליאון ביפו..." (אהרוני פותח שולחן).
"אנו ממליצים גם לקחת קופסה מעורבת של המתוקים , כי הם באמת מושחתים" (ליאון אלקלעי וחני פרבר)
"לא חייבים להיות מצביא על מנת להותיר אחריך מורשת,מספיק לעשות בורקס שובח " (שרית סרדס-טרוטינו ,24 שעות)
"פה אני קונה את הפילאס.זה מהדברים שבחיים לא אדע לעשות טוב כמו לאונצ'ו ,ולכן אין סיבה לעשות את זה לבד. כמו שלא תגיד לי, בוא, נעשה בבית שיבאס .וחוץ מזה הם אנשים על הכיפאק,תענוג לקנות פה" (סיור שווקים עם לאון אלקלעי)
"אצל משפחת ליאון לומדים לעשות בצק פילו נהדר..."
(פיליס גלזר)
"המראה מהפנט,כדור פילו הופך תוך דקות לשמיכה דקיקה, ליאון כהן מכוסה כולו בקמח. אף פעם לא ראיתי אותו כשהוא איננו לבן כולו.
ממש כמו אליהו הנביא בגלבייה הלבנה שלו."
(חיליק גורפינקל)
"אנחנו יושבים בחוץ, אוכלים בורקס טעימים עם גבינה, תרד וגבינה וגם עם חצילים, כולם חמים, טריים ופריכים. טועמים מהביצים הקשות חומות שמגיש לנו כהן, לוגמים מאייראן ונוגסים במלפפונים חמוצים טריים, פריכים ומתפוצצים מטעמי השום, שמיר ופלפל חריף"
(אהרוני- 7 ימים)
"היה משהו מאוד משפחתי, הבורקס המשובחים של ליאון נעשה מבצק פילו שקוף כנייר ,הם מגלגלים בורקס קלילים ונטולי שומן"
(רות סירקיס – מעריב)
לחצו לצפייה על בורקס ליאון בתוכנית כולבוטק (פרק 4)
לחצו לכתבה על בורקס ליאון בפורטל יפו
לחצו לכתבה ב-YNET על בורקס ליאון
לחצו לכתבה על בורקס ליאון באתר נענע
|