מוזיאון אלאמיר למורשת העדה הדרוזית
מוזיאון אלאמיר הינו מוזיאון למורשת העדה הדרוזית. המבנה המשמש את מוזיאון היה בשנות ה-50 של המאה שעברה ביתו של מוכתר הכפר. במוזיאון ניתן למצוא מגוון רחב של פרטי לבוש מסורתיים, כלים חקלאיים עתיקים, מכשירי רדיו ישנים, ועוד מגוון חפצים, שאפיינו חייהם של הדרוזים בעבר. מוזיאון אלאמיר נמצא בכפר חורפיש שבגליל העליון, מערבית לקיבוץ סאסא. המוזיאון הוקם על מנת לחשוף את המבקרים אל המורשת הדרוזית ושורשיה, ולספר על התרבות והמסורת בהיבטים החברתיים וההיסטוריים, וכן להשריש, לחזק ולהעמיק בקרב הדורות הבאים את ברית הדמים שנכרתה בין היהודים לדרוזים עם הקמתה של מדינת ישראל. המוזיאון פתוח לכלל המבקרים כמו תלמידים, סטודנטים, חניכי צה"ל, מוסדות וארגונים שונים, מכל רבדיה של האוכלוסייה, ולכל הגילאים, כשהמוזיאון מהווה מקום מפגש של שלום, דו קיום ואחווה בין העמים.
פעילויות המוזיאון כמרכז לימודי למוסדות חינוך
בין קהל המבקרים הפוקדים את מוזיאון אלאמיר ניתן למנות מוסדות חינוך רבים, להם מציע המוזיאון פעילויות לחשיפתם של התלמידים אל המורשת הדרוזית הן בהיבט של הדתות, התרבויות והעדות והן בהיבט ההיסטורי, הסוקר את התיישבותם של הדרוזים בגליל החל מהתקופה הביזאנטית ועד לתקופתנו. הפעילויות באות לידי ביטוי באמצעות סיור מודרך במוזיאון לתרבות הדרוזית על שם אמיר גאנם ז"ל, סדנאות לתלמידים ולקבוצות, הרצאות וסיפורי עם דרוזיים. ההרצאות על העדה הדרוזית מותאמות לגילאים השונים, וכוללות את תולדות העדה, מנהגיה ואורח חייה. כמו כן, לסטודנטים ניתנת גם האפשרות להסתייע במוצגים ובמידע לשם כתיבת מטלות ועבודות אקדמיות. המוזיאון מציע מגוון אטרקציות שבכללם צילום מוצגים למזכרת, סיפורי עם מרתקים ופיקנטיים, וסיורים מודרכים בכפר העתיק ובאתרי הכפר המורחב, כגון האתר הקדוש נביא סבלאן, המהווה את אחד האתרים הקדושים ביותר לדרוזים, הטיילת, בית התפילה הדרוזי בכפר ועוד. הפעילויות, ההדרכות, ההרצאות והסיורים ניתנים בשפות עברית, אנגלית או ערבית.
מוזיאון אלאמיר- סיורים בכפר חורפיש להכרת המורשת הדרוזית
כחלק מן הפעילות המורחבת מציע המוזיאון סיורים מודרכים בכפר חורפיש, שהינו כפר עתיק יומין אשר נוסד במאה החמישית לספירה. בכפר נתגלו מטבעות וחרסים מהתקופה הביזנטית, והממצאים הללו מוצגים במוזיאון הכפר הנמצא בבניין המועצה מקומית חורפיש. מסביב לכפר התגלו גתות חצובות באבן וקברים ביזנטיים. הכפר חורפיש זכה להכרה כמועצה מקומית משנת 1967, והוא מונה כיום כ-6000 תושבים. הסיורים המודרכים בכפר כוללים מגוון רחב של אתרים שאחד מהם הוא "בית רוקמות התחרה". זהו מבנה מראשית המאה הקודמת, המשמש כיום לפרויקט ייחודי עבור נשות הכפר, העוסקות במלאכת יד דרוזית, עתיקה ומסורתית. מסלול הסיור מורכב מהליכה בין הבתים הייחודיים, מפגש עם מבנים בעלי ערך היסטורי כמו בית הקשתות העתיק, כנסייה נוצרית קתולית, שנבנתה, ככל הנראה, על שרידי כנסייה מתקופה הביזנטית, בית התפילה הדרוזי בכפר, המכונה בערבית "כלוואה", "בית האמיד" שהיה שייך לאחד מאמידי הכפר בראשית המאה העשרים ועוד.
כפר חורפיש- אטרקציות, שירותי אירוח ולינה
כמוקד תיירותי מציע כפר חורפיש שירותי אירוח ולינה ב-"צימרים אל אמיר", המותאמים לאירוח של קבוצות, זוגות או משפחות, ובמחירים גמישים ונוחים, ושלל פינוקים כמו ארוחות בוקר וצהריים אותנטיות, סיורים ואירוח באווירה מכניסת אורחים וחמימה. ניתן לרכוש בכפר מגוון מאכלים, מזכרות ומתנות, החל משמן זית, דבש טהור וזיתים כבושים וכלה בכלי נוי, מחרוזות ועבודות יד. הכניסה אל המוזיאון והסיורים המודרכים כרוכים בתשלום ותיאום מראש. קיימת חנייה בשפע ונגישות לנכים, וכן הנחות למוסדות חינוך וקבוצות מאורגנות. |
|