הנחלת זיכרון השואה ומאורעותיה היא אתגר חינוכי מורכב. הניסיון לחלץ את תווי פניו של היחיד מתוך המספר העצום של קורבנות השואה תובע שילוב מתמיד בין הבנת התקופה כפרק היסטורי לבין העיסוק בסיפור השואה בממדיה האנושיים.
בית הספר המרכזי להוראת השואה
בתודעה הציבורית הסתמן בשנים האחרונות שינוי משמעותי ביחס לנושא השואה. שינוי זה תבע מאנשי חינוך למצוא את הדרכים הנכונות להוראת האירוע ההיסטורי והמשמעותי הזה בתולדות עם ישראל, ולהתמודד עם השאלות האנושיות והערכיות הכרוכות בו.
על רקע זה הוקם בית הספר המרכזי להוראת השואה ביד ושם.
בבית הספר פועל צוות המונה עשרות מורים ומדריכים, העוסקים בנושא הוראת השואה בשיטתיות ומשקיעים בו את כישוריהם, את רגישותם ואת כוח יצירתם. בית הספר המרכזי להוראת השואה ביד ושם גיבש במשך השנים תפישה חינוכית להוראת השואה במערכת החינוך. תפקידה של תפישה חינוכית זו הוא להתוות דרכי הוראה מתאימות להוראת נושא השואה, לתת תשובות הולמות לשאלות ולהתמודדויות שמתעוררות בעת הוראת הנושא, ולתת כלים דידקטיים למערכת החינוכית החל מגן הילדים ועד לחטיבה העליונה.
מגמת הכשרת מורים
מגמת הכשרת מורים בבית הספר המרכזי להוראת השואה נועדה לתמיכה בהוראת השואה במערכת החינוך בארץ. צוות מגמת הכשרת מורים מסייע לרשויות החינוך, לבתי הספר, למורים ולמחנכים להתמודד עם הוראת נושא השואה בבית הספר. צוות המגמה מציע כלים לשילוב הוראת השואה בתחומי הדעת השונים, החל מהגיל הרך ועד לחטיבה העליונה.
לגלריית תמונות: לחץ כאן
|