|
בישולים |
בישולים - בית הספר לאומנויות המטבח
ההתפתחות שחלה בארץ בעשור האחרון, הולידה את הצורך בהקמת בית ספר ייחודי, אשר ייתמקד ויכשיר דורות חדשים של מסעדנים וטבחים. אנשי מקצוע אשר יידעו להתמודד עם האתגרים החדשים המונחים לפתחה של המסעדנות הישראלית.
באווירה זו נוסד ב- 1997 בית הספר לאומניות המטבח "בישולים". בית הספר בהנהלתו של מר יגאל כליפא, חורט על דגלו את סמל המצויינות המקצוענות ומקיים קורסים להכשרה מקצועית בתחום הבישול העילי והאפייה, כ"כ מקיים בית הספר סדנאות העשרה לאנשי מקצוע בתחומים רבים.
אנו נמצאים בעיצומה של תנופת פיתוח רחבה, המביאה עימה בשורה חדשה בתחום ההכשרה המקצועית בארץ. אנו חונכים השנה מסלול בישול גורמה כשר המיועד לתחום ההארחה והקייטרניג. הגדלנו את מספר כיתות הלימוד, הוספנו מסלולי לימוד, כיתת הדגמה מצויידת ומסלול לימודי המשך בתחומי האפייה והבישול.
בית הספר אימץ לאחרונה תוכנית לימוד פרטנית המקובלת במיטב בתי הספר בעולם. תוכנית זו , יחודית בארץ, מאפשרת לכל תלמיד להתנסות באופן אישי בהכנת מגוון המנות הנלמדות בקורס. אימוץ תוכנית זו מעלה את רמת ההכשרה בארץ במדרגה נוספת.
אנו מאמינים כי הכשרה מקצועית ובלתי מתפשרת היא שמאפשרת את התפתחות המסעדנות הישראלית ורואים את עצמנו מחוייבים לה. כיתות הלימוד מצויידות במיטב הציוד המקצועי, סגל המורים מורכב מאנשי מקצוע מובילים, בעלי הכשרה וניסיון במיטב המוסדות הקולינריים בעולם.
אנו גאים כי במהלך העשור האחרון השתלבו מאות רבות מבוגרינו בענף המסעדנות והאירוח ותרמו להתפחותו. הצלחתם המקצועית משמשת לנו מקור השראה ומאתגרת אותנו להוסיף ולפעול לקידום הענף ביתר שאת.
קורס בישול עילי מקצועי הקורס מיועד לתלמידים המעונינים לעסוק בתחום המסעדנות כמקצוע ומלמד את עקרונות בישול הגורמה. לראשונה בישראל יכולים התלמידים להתנסות אישית בהכנת כל המנות שבתוכנית. הקורס בן 44 מפגשים המתקיימים פעמיים בשבוע משתרע על תקופה של כחצי שנה ובסיומו יבצע כל תלמיד תקופת סטאז` באחת ממסעדות היוקרה בארץ. מבנה הקורס מאפשר לתלמידנו להמשיך בעיסוקם לפרנסתם ובמקביל לרכוש מקצוע חדש ומאתגר. קורס זה מוכר לצרכי המענק לחיילים משוחררים. לפרטים נוספים צרו קשר
סדנאות העשרה לאנשי מקצוע וחובבים בית הספר מקיים סדנאות העשרה מעשיות בנושאים מגוונים: בשר,דגים, פירות ים, לחמים קינוחים וכיוב`, במהלכן התלמידים נחשפים למכלול רחב של טכניקות, חומרי גלם מיוחדים ושיטות עבודה מתקדמות. לפרטים נוספים צרו קשר
קורס קונדיטוריה מקצועית מסלול לימודי הקונדיטוריה של בית הספר מכשיר את תלמידינו להשתלבות בענף האפייה המקצועית ומקנה לתלמידים מגוון רחב של טכניקות והבנה מעמיקה של עקרונות האפייה המודרנית. מסלול זה הינו מסלול חלבי כשר ומיועד לתלמידים שמעונינים להשתלב בתחום האפייה המקצועית. לימודי הקונדיטוריה מתקיימים על פי שיטת לימוד פרטנית תחת עינם המשגיחה של מיטב הקונדיטורים בארץ. במהלך התוכנית התלמידים לומדים שיטות עבודה רבות מקשת התחומים של האפיה המערבית: מגוון רחב של בצקים, מאפים, לחמים ועוד.
| |
|
|
|
|
|
|