רשות העתיקות - פעילויות חינוכיות
אחד המשאבים היחידים שיש למדינת ישראל הן עתיקותיה. מדינת ישראל היא הצפופה בעולם באתרי עתיקות ומטרת מחלקת החינוך היא לקרב את בני הנוער אל הארכיאולוגיה, להכיר את התרבויות הקדומות ואתריהן ולשמור על אוצרות אלה. אנו פותחים לילדים צוהר לעולם אחר, לעבר מי שהיה כאן לפנינו, ואנו דור ההמשך שלו. צוות ההדרכה של המרכזים הארכיאולוגים מורכב מאנשי חינוך בעלי ניסיון בהדרכה המתמחים בארכיאולוגיה, אשר חלקם משלבים את עבודת השטח עם העבודה החינוכית. כל אחד מארבעת המרכזים הארכיאולוגיים ממוקם באזור אחר ומפעיל תוכניות ייחודיות לקהלי היעד באזור, תוך ניצול המשאבים הארכיאולוגיים בחבלי הארץ השונים.
סיפור קורותיו של האדם הם הרפתקה מרתקת. האוצרות הטמונים מתחת לפני הקרקע מגלים עולם שלם של עם, משפחה ואדם בודד.
א ר כ י א ו ל ו ג י ה - מילה ארוכה, שמאחוריה מסתתרים גילויים, אוצרות, ועולם בלתי נודע.
מקור המילה מיוונית ופירושה - חקר עברו של האדם.
ארכאוס – קדום
לוגיה – תורה,מדע.
מדי שנה פוגשים עשרות אלפי אנשים את עובדי רשות העתיקות במסגרות חינוכיות שונות. בבתי ספר, גני ילדים, אתרי עתיקות, אולמות הרצאות, יישובים, מתנ"סים ועוד. המרכזים החינוכיים מביאים אליכם את העתיקות ואתכם אל האתרים והתגליות.
כאן תמצאו מידע אודות הפעילויות המוצעות בכל רחבי הארץ: סוגי הפעלות, נושאים, קהלי יעד ומקומות פעילות.
אנו פותחים לקהל הרחב צוהר לעולם אחר, לעבר מי שהיה כאן לפנינו ואנו דור ההמשך שלו.
ברשות העתיקות ארבעה מרכזים שהוקמו במטרה לקרב את הציבור לעתיקות ולמורשת הארץ. המרכזים הארכיאולוגים פרושים ברחבי הארץ. לכל מרכז ארכיאולוגי יחוד משלו המותאם לאופי האזור ולאתרים שבתחומו.
|
סל פעילויות |
מדי שנה הופכים המרכזים הארכיאולוגיים של רשות העתיקות לבתי יוצר, בתי בד, גיתות ועוד. אנו מייצרים עם התלמידים והוריהם שמן, יין, בשמים, מטבעות, כלי חרס וסדנאות נוספות בהתאם לעונה. כאן תמצאו מידע אודות הפעילויות המוצעות על ידי המרכזים הארכיאולוגיים הפרוסים ברחבי הארץ. | תלמידי שכבות ג'- ד'
ניקוי הפסיפס באתר תל שיקמונה בפעילות ניקיון אתר תל שיקמונה | |
|
|