אודות מכללת ליפשיץ
המכללה האקדמית הדתית למורים ע"ש רא"מ ליפשיץ ובשמה הקודם "בית המדרש למורים מזרחי", חלוצת הכשרת המורים בחינוך הדתי בישראל (נוסדה בשנת תרפ"א), הוקמה ע"י המחלקה לחינוך של ההסתדרות הציונית וזכתה לתמיכתם של הרבנים הראשיים באותה התקופה, הראי"ה קוק והרב בן-ציון מאיר חי עוזיאל.
המועצה להשכלה גבוהה העניקה בשנה"ל תשנ"ו הכרה והסמכה למכללה כמוסד אקדמי, הנותן תואר B.Edהתואר מוענק לבוגר במקצועות התמחותו במכללה ומאפשר לסטודנט להתקבל ללימודי המשך לתואר שני, במקצועות התמחותו ובחינוך, באוניברסיטאות השונות עפ"י תנאי הקבלה בכל אחת מהן.
ייחודה של המכללה, לעומת כל המוסדות להכשרת מורים בארץ, הוא בזה, שהיא היחידה המכשירה מורים (גברים) למקצועות ההוראה השונים (קודש וחול).
בשנת הלימודים תשנ"ו נפתחה במכללה מסגרת לימודים מיוחדת המשלבת לימודי קודש במתכונת ישיבתית ולימודים אקדמיים לתואר B.Ed. "ישיבת המאירי", בראשותו של הרב שמואל זעפרני שליט"א. צה"ל אישר למכללה מסלול הסדר צבאי מיוחד.
המכללה נענתה בעבר לאתגרים החינוכיים שעמדו בפניה, וגם היום היא ממלאת את צרכי הדור.
המסלול להכשרת מחנכים להוראת תקשורת, מהווה היום אתגר של החינוך הדתי. מניתוח צרכי המערכת הקמנו מסלול להכשרת מחנכות להוראת תקשורת בשילוב התמחות נוספת.
מרכז ההשתלמויות והמרכז ללימודי המשך למורים ומורות בפועל הפועל במכללה, מציג את העשייה החינוכית בתחום הכשרת המורים, ומלווה את המורים והמורות במהלך עבודתם.
המעיין בתולדות המכללה, יראה כי בשורותיה לימדו מגדולי המחנכים והוגי הדעות של הציבור הדתי לאומי בישראל. טובי המרצים והמורים מן האקדמיה נמנים עם סגל ההוראה.
לצוות עובדי המכללה מסורת של טיפול אישי ומסור בסטודנטים. המכללה שוקדת על קיום לימודים באווירה נעימה ומהנה, למען יהיה הלימוד מועיל ומרחיב אופקים.
הרחבה:
· לימודי נשים
· לימודי גברים
· לימודים כלליים
· השתלמויות
|