לימודים תחת טילים: ילדי הדרום נותרו חשופים
מוסדות החינוך מוגנו ברדיוס 7 קילומטרים מהרצועה, אך האיום התרחב ופתרונות אין. באופקים יש מיגון רק לשליש מהתלמידים. ילדי הגן באזור לכיש יחפשו מחסה ב-30 שניות, בלי מרחבים מוגנים. וברהט שואלים: "מה תעזור ההתרעה אם אין מקלט?". גם באשקלון, באר שבע, נתיבות, קריית מלאכי וקריית גת - עשרות מוסדות חינוך לא ממוגנים. במצב הנוכחי - הורים רבים בדרום לא ישלחו את ילדיהם למוסדות החינוך גם אם תיפתח שנת הלימודים כסדרה. (ynet)
בלגן בתיכונים: הרפורמה נחתמה, היכן תיושם?
איפה יתקיים הפיילוט של "עוז לתמורה" המבטיח יום לימודים ארוך וליווי אישי? פחות משבוע לפני פתיחת שנת הלימודים עולה מפלס הלחץ בקרב מנהלים רבים שלא יודעים אם יכללו בפרויקט. (ynet)
תוכנית הלימודים החדשה באזרחות כוללת לראשונה את המושג "מדינת רווחה"
השפעת המחאה החברתית-כלכלית: תלמידי בתי הספר התיכוניים ילמדו השנה מושג חדש במסגרת שיעורי האזרחות שלהם - "מדינת רווחה". המורים הונחו, במסגרת שינויים ראשוניים בתכנית הלימודים, לדון עם התלמידים בהשקפות השונות ביחס למונח "מדינת רווחה". (הארץ)
הסופר עמוס עוז התייצב לצד מארגני מאבק המורים
עשרות מורים, העומדים מאחורי מחאת החינוך שצמחה ממאהלי המחאה הכלכלית-החברתית, התכנסו אתמול במכללת סמינר הקיבוצים. בכנס השתתף הסופר עמוס עוז, שהביע תמיכה בהתארגנות. עוז התייחס לשינויים בהוראת מקצוע האזרחות, שיזם יו"ר המזכירות הפדגוגית, ד"ר צבי צמרת: "מה שעשו בלימודי האזרחות זה שעשו מהם תולדות הציונות. אני בעד לימודי תולדות הציונות, המדינה, עיצוב המדינה - אפילו בשיעורי אזרחות - בתנאי שזה לא יבוא על חשבון חוקי המשחק, חוקי הכביש שכל אזרח במדינה לא רק זכאי אלא חייב לדעת אותם שלא כן הוא מהווה סכנה לציבור". (הארץ)
תנו להם יד, הם עולים לחטיבת הביניים
לדברי צאלה מיינרט, ראש תחום והורות ומשפחה במרכז להורות ומשפחה במכללת סמינר הקיבוצים, המעבר לחטיבת הביניים הוא מעבר רגיש במיוחד. מעבר זה פוגש את הילדים בשלבים שונים של התבגרותם, על השינויים הגופניים הכרוכים בשלב זה. כמו כן הילדים עוברים משלב שבו הם היו הבוגרים והנערצים בבית הספר היסודי, שעיני כל היו נשואות אליהם, להיות הקטנים בחטיבת הביניים. (news1)