סדנת בישול בריא, תזונה בריאה, יצירה באוכל.
המטבח הטבעי של איילת בוקר הוא מהראשונים והוותיקים בארץ ללימוד תזונה טבעית, בישול בריא ויצירה במטבח. איילת מעבירה סדנאות אלה בירושלים מזה כ – 11 שנה.
כנטורופתית, כבשלנית בחסד, וכבת למשפחה חורגת משקל, ועם חוליים רבים, הקימה בוקר, את "המטבח הטבעי" ב – 1998, כדי לעזור לאנשים למנוע את מחלות התזונה המערבית, וכדי להקנות אורח חיים בריא בו לא מתחילים דיאטה בכל יום ראשון.
מה שמאפיין את הסצנה הירושלמית הזו, זו האווירה היצירתית, הידע הרב שמועבר בסדנאות, השילוב של צמחי מרפא באוכל כחלק מתזונה מונעת – לא עוד אקזוטיקה אזוטרית, ותמהיל האנשים שמגיעים לכאן כדי לשפר את איכות חייהם ואת תפריטם. אלה הדברים שעושים את הסדנה הזו למהנה, מלמדת ובעיקר – טעימה.
המנות אותן מכינים בסדנה מגוונות, מקוריות, פשוטות להכנה, ומאוד בריאות. מנות לדוגמא: מרקים מוקרמים ללא שמנת, טופו גריל בעשבי תיבול וכורכום, פטה עדשים - מעדן, ארוחות מונבטים, רטבים מיוחדים, אורז בסגנון הודי, פאי פירות יער נפלא, עוגיות שקדים נהדרות, טראפלס תמרים מצוין, סלטים ייחודיים עשירים בטעם וצבע, ועוד...
על הסדנה:
מספר מפגשי בישול: 6
מספר מפגשי העשרה: 6
אורך כל מפגש: 4 שעות, חלקן תיאורטיות ורובן מעשיות.
כל מפגש עוסק בנושא מסוים ומתייחס לעונת השנה הנוכחית, כך שכל מפגש מתקיים בערך אחת לחודש.
המפגשים מתקיימים ביום ובשעה קבועים, למשל: קבוצת שלישי בוקר, תגיע למפגש בימי שלישי מהשעה 09:00 עד 13:00, פעם בחודש, בתאריכים קבועים מראש.
בכל מפגש מקבלים המשתתפים את חוברת המתכונים שעל פיהם עבדנו. בכל מפגש נקיים ארוחה על בסיס המנות שהכנו. בנוסף, בכל שנה אני עורכת שלושה סיורים לכל הקבוצות ביחד - סיור עשבי תיבול בהרי יהודה ושני סיורים בנושא צרכנות בריאה בשוק מחנה יהודה ובחנות טבע. מחיר הסדנה – 1700 ₪, כולל חומרים
|
|