"המורים הפכו את המסע לפולין לטיול משפחות"
מנהל תיכון אורט ביאליק, רמי פורת, ושלושה מורים נוספים, הצטרפו, בליווי בני זוגם, למסע לפולין של משלחת תלמידי בית הספר. ההורים: "זה לא טיול משפחות". משרד החינוך: "משרדנו אינו מאשר לצוותי ההוראה צירוף בני זוג למסע לפולין. נרענן את ההנחיות בקרב מנהלי בתי הספר". רשת אורט: "נוהל יציאת משלחות לפולין ירוענן ובהתאם לכך יפעל ביה"ס בעתיד". (mynet)
הרפורמה שתפגע בלימוד מדעי הרוח והאמנויות
היום, יום ה', יצביע ועד ראשי האוניברסיטאות על שינויים ברפורמה שיזם משרד החינוך, וכבר אושרה בחודשים האחרונים על ידי הוועד. כיום מתאפשר לתלמידי התיכון להיבחן בהיקף של חמש יחידות לימוד ב-123 מקצועות, וליהנות בכל אחד מהם מבונוס של 25 נקודות בהגשת מועמדות ללימודםי באוניברסיטאות. לעומת זאת על פי הרפורמה, רק שמונה מקצועות יקנו לנבחנים בונוס של 25 נקודות: מתמטיקה, אנגלית, היסטוריה, ספרות, תנ"ך, פיזיקה, כימיה וביולוגיה. ועד ראשי האוניברסיטאות יכריע אם להוסיף לרשימה זו את המקצועות הטכנולוגיים, כפי שדורשים ראשי הרשתות הטכונלוגיות. (הארץ)
משרד החינוך דוחה את העקרונות של המורים הערבים
המועצה הפדגוגית הערבית סיימה לגבש בימים אלו מסמך עקרונות תחת הכותרת "מטרות החינוך וההוראה של המיעוט הפלסטיני בישראל". המועצה הפדגוגית הערבית הוקמה לפני יותר משנה על ידי 30 אקדמאים, בעידוד ראשי הרשויות הערביות ומטעם וועדת המעקב העליונה לענייני החינוך של ערביי ישראל. משרד החינוך: המסמך לא הוגש לאישור גורמי המקצוע במשרד. לפיכך, לא ניתן לחומר אישור להילמד במערכת החינוך". (הארץ)
הפתרון לנשירה מהתואר במתמטיקה: עוד מבחנים
אחוזי הנשירה בקרב סטודנטים בשנה הראשונה ללימודי תואר ראשון במתמטיקה גבוהים, ןמגיעים אף ל-30%. הדיקאנים, שמפנים אצבע מאשימה לרמת הלימודים הנמוכה בתיכונים, מגבשים תוכנית מקיפה להצלת המקצוע: הכפלת שעות התרגול, הוספת בחנים, תגבור הסטודנטים בלמידה פרטנית, ואפילו מבחן כניסה חדש - בנוסף לפסיכומטרי - כדי לוודא שהסטודנטים נמצאים ברמה הדרושה. (ynet)
יותר לומדים לתואר שני, אבל פחות דוקטורנטים
מספר הסטודנטים לתואר שני יעמוד השנה על 56,560 - עלייה של 4.8% לעומת אשתקד. לעומת זאת, בקרב הדוקטורנטים - תלמידי התואר השלישי - נשאר המספר יציב - 10,600, ובהתחשב בגידול באוכלוסייה - מדובר למעשה בירידה בפונים ללימודי תואר שלישי. (nrg מקומי)