בתחילת שנת הלימודים הורה משרד החינוך לעיריית פתח תקווה לסגור את בית הספר הממלכתי-דתי נר עציון, שבו כל תלמידים למעט אחד היו ממשפחות יוצאות אתיופיה. בית הספר נסגר והתלמידים נשלחו למספר בתי ספר אחרים בפתח תקווה והאזור. הבוקר, יום ג', גם פרסמה בכלי התקשורת ידיעה, שעל פיה בשלושה גני ילדים, שמפעילה עמותת "ילקוט יוסף"בבית שמש, 62 מתוך 68 התלמידים הם יוצאי אתיופיה.
יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, ח"כ אלכס מילר, הודיע הבוקר, כי יקיים דיון חירום בעניין תלמידים אתיופים במערכת החינוך. לדבריו: "התופעה המטרידה והמכוערת של מוסדות חינוך לאתיופים בלבד אינה נחלתן הבלעדית של פתח תקווה ובית שמש, אלא נגועות בה גם ערים נוספות והיא חולשת על כל טווח הגילאים. הכנסת הנוכחית חוקקה חוק ביוזמתי האוסר על אפליית תלמידים בשל ארץ מוצאם, מה שהופך את הנושא לא רק ללא מוסרי אלא גם לבלתי חוקי". מילר הוסיף, כי במערכת החינוך בישראל אסור שתתקיים רגולציה של תלמידים לפי ארץ מוצאם והדגיש כי בגילאים המתקדמים יותר יש לטפל בתופעה בהדרגתיות ובזהירות הנדרשת.
לטענת חבר הכנסת שלמה מולה, ביישובים שונים בארץ פועלים עוד 18 בתי ספר לפחות שבהם החלק הארי של התלמידים הם יוצאי אתיופיה.
עם זאת יש לציין, כי על פי פרסומים בכלי התקשורת טוענים גורמים שונים בבתי הספר שקלטו את תלמידי נר עציון כי התלמידים לא נקלטו היטב, הם מתקשים בלימודים וכתוצאה מכך הם מרגישיםדחויים ומקופחים. לדברי הגורמים, צריך היה אמנם לסגור את בית ספר נר עציון, אבל המהלך היה צריך להתבצע בצורה מושכלת והדרגתית וולא בהחלטה שרירותית מהיום למחר.