השנה התארח הפורום האקדמי לחוקרי תיירות בישראל לראשונה במכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן בחסות החוג ללימודי תיירות ומלונאות. המפגש כלל יום סיור מקצועי ויום עיון.
הפורום הוא ארגון המאגד בתוכו חוקרים ממוסדות אקדמיים שונים בישראל ומדיסציפלינות שונות (גיאוגרפיה, כלכלה, ניהול, תקשורת, אנתרפולוגיה ועוד) הקשורות עם מחקר תיירותי. עד היום התארח הפורום לחלופין בשלושת הקמפוסים האוניברסיטאיים בהם מתקיימים לימודי תיירות לתואר – בחיפה, ברחובות ובבאר-שבע.
הסיור המקצועי כלל ביקור ואירוח במגוון אתרים באזור סובב כנרת. הסיור החל בבית הקפה "ראשונים" בדגניה א', שם נפגשו החוקרים עם מנהלי האתר ומתכנניו. לאחר מכן המשיכו לטבריה לפגישה עם גב' עלוית פרוינד, מנכ"לית החברה הכלכלית לטבריה שהדריכה את החוקרים בסיור בעיר ולאחר מכן, באדיבות מלון גולדן טוליפ טבריה שאירח את הקבוצה, הוצגו ונסקרו בפני החוקרים תוכניות הפיתוח התיירותיות של העיר. כמו כן ביקרו החוקרים במלון הסקוטי בטבריה הנחשב לפנינה אדריכלית, באתר האירוח הצלייני "דומוס גליליי" המשקיף על הכנרת, ובתצוגת הסירה העתיקה המיוחסת לתקופת ישו בבית יגאל אלון בגינוסר. יום הסיור נחתם בארוחת ערב חגיגית במסעדת "גליליאו" בטבריה .
בזכות הקשרים המצוינים של המכללה בכלל ושל החוג ללימודי תיירות ומלונאות בפרט עם אתרי תיירות במרחב טבריה וסובב כנרת זכו החוקרים לקבלת פנים חמה מצד מנהלי ומפעילי האתרים השונים שתוצאתה ביום סיור מרתק, שאנו מקווים שיהפוך למסורת גם בכינוסים הבאים של הפורום.
ביום העיון עצמו הוצגו שנים-עשר מחקרים במגוון תחומים עכשוויים בתיירות – תיירות צליינית לישראל, תיירות ואתרי מורשת עולמיים, תיירות ומרחבים ביוספריים, תיירות אקולוגית, היבטים כלכליים והיבטים שיווקיים בתיירות. הפורום הוגדר כהצלחה.
מחקרים של אנשי סגל החוג ללימודי תיירות ומלונאות במכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן תפסו מקום נכבד בכנס. ד"ר חזי ישראלי, ראש החוג, הציג מחקר משותף עם ד"ר נגה קולינס-קריינר מאוניברסיטת חיפה בנושא "תיירות בת קיימא באגמון החולה: בין תכנון ליישום". ד"ר עמוס רון הציג מחקר משותף עם אמיר שני מאוניברסיטת מרכז פלורידה בנושא "שלבים בהתפתחות המרחב התיירותי הפרוטסטנטי בארץ הקודש: מעצים ואבנים לאתרים נושאיים", וד"ר אלון גלבמן הציג מחקר בנושא "טיפולוגיה של סמליות באתרי תיירות גבולות בישראל".
"אין ספק", סיכם ד"ר חזי ישראלי, ראש החוג ללימודי תיירות ומלונאות במכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן, "שהאירוח של פורום חוקרי תיירות במכללה וההשתתפות הפעילה של חברי הסגל של החוג בו, מעידים על הרמה והאופי הרציני של לימודי התיירות במכללה כחלק משמעותי מהנוף האקדמי בישראל".